Η κυβέρνηση είχε επενδύσει πολύ προεκλογικά και μετεκλογικά στην υπόθεση της παρουσίας του ονόματος του Σταύρου Παπασταυρου στην λίστα Λανγκάρντ.
Η πρόεδρος της Χρυσής Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου απειλούσε στα κανάλια ότι ο Σταύρος Παπασταύρου " πρέπει να φοβάται!" Είχε μόνο ένα πρόβλημα. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο που να αποδεικνύει , η τουλάχιστον να αποτελεί ένδειξη , ότι ο λογαριασμός που περιελάμβανε το όνομα του ήταν όντως δικός του. Συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο.
Η λίστα τον ανέφερε ως πληρεξούσιο, πράγμα που και ο ίδιος ισχυρίστηκε από την αρχή.
Μάλιστα, ο πελάτης του επιβεβαίωσε επανειλημμένως και με τον πλέον επίσημο τροπο ότι ο λογαριασμός του ανήκε και ότι ο Σταύρος Παπασταύρου και μέλη της οικογένειας του ήταν όντως πληρεξούσιοι καταπιστεύματος που είχε δημιουργήσει σε μια περίοδο κατα την οποία αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.
Μάλιστα, ο επιχειρηματίας, έδωσε στις ελεγκτικές αρχές το επίσημο μετοχολογειο της εταιρίας STABRI , πιστοποιημένο με σφραγίδα της Χάγης , το οποίο ξεκάθαρα αποδείκνυε ότι δικαιούχος ήταν ο επιχειρηματίας και ότι ο Σταύρος Παπασταύρου και μέλη της οικογένειας του, ήταν απλώς πληρεξούσιοι.
Όμως αυτή η υπόθεση φαίνεται να έχει πολλά παράδοξα που μόνο στην Κολομβια των Βαλκανίων θα μπορούσε να συναντήσει κανείς.
Το ΣΔΟΕ που ερεύνησε την υπόθεση για πάνω από ένα χρόνο, δεν επέβαλε στον Σταύρο Παπασταύρου και τους συγγενείς του κανένα απολύτως πρόστιμο.
Η πολυσέλιδη αναφορά του ΣΔΟΕ , στην ουσία αθωώνει τελείως τον Παπασταύρου.
Ο ένας ελεγκτής προτείνει να μπει η υπόθεση στο Αρχείο και ο άλλος δεν καταλογίζει πρόστιμο αλλά ζητά περαιτέρω διευκρινήσεις για να συμφωνήσει με την αρχειοθέτηση. 
Είναι λοιπόν απορίας άξιο το πως και γιατί συνεχίζεται η προκαταρτική εξέταση για τον σύμβουλο του Αντώνη Σαμάρα.
Το πιθανότερο είναι ότι η κυβέρνηση θέλει να χρυσώσει το χάπι των μέτρων που έρχονται ρίχνοντας " αίμα στην αρένα ", αδιαφορώντας για την αλήθεια και την δικαιοσύνη.
Λες και δεν υπάρχουν αρκετά λαμόγια στην Ελλάδα να κυνηγήσουν.
Καταλύοντας την δικαιοσύνη πάντως, δεν θα φέρει επενδυτές στην χώρα.
Απλώς θα αποτρέψει σοβαρούς ανθρώπους από το να ασχοληθούν με την πολιτική. Αυτή η χώρα δεν σώζεται με τίποτα!