Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Ευρεία επιχείρηση κατά του ISIS ανακοίνωσε η Τουρκία





Την έναρξη ευρείας στρατιωτικής επιχείρησης κατά του Ισλαμικού Κράτους προανήγγειλε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανακοινώνοντας ότι στην επιχείρηση θα λάβουν μέρος αμερικανικά μαχητικά, αλλά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, που ήδη κατευθύνονται στις αεροπορικές βάσεις επί τουρκικού εδάφους.
«Στο πλαίσιο της συμφωνίας μας με τις ΗΠΑ, υπάρχει πρόοδος ως προς το άνοιγμα των βάσεων, κυρίως στο Ιντσιρλίκ» δήλωσε ο Τσαβούσογλου στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT.
Ο Τσαβούσογλου αρκέστηκε να πει ότι η επιχείρηση θα ξεκινήσει «σύντομα». «Περιμένουμε επανδρωμένα και μη επανδρωμένα στρατιωτικά αεροσκάφη των ΗΠΑ και σύντομα θα ξεκινήσει μία ολοκληρωτική, κοινή επιχείρηση, κατά του Ισλαμικού Κράτους» είπε.
Η ανακοίνωση της κοινής στρατιωτικής επιχείρησης ΗΠΑ-Τουρκίας κατά των τζιχαντιστών έρχεται λίγες εβδομάδες μετά τη συμφωνία Άγκυρας-Ουάσινγκτον για τη διάθεση της αεροπορικής βάσης στο Ιντσιρλίκ και λίγα 24ωρα μετά την πρώτη αμερικανική επιδρομή σε συριακό έδαφος κατά των τζιχαντιστών.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.