Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

«Έφτασε ημέρα που το ταμείο του κράτους είχε μόνο 10 εκατομμύρια ευρώ»



Πώς περιγράφουν παράγοντες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους τους δραματικούς τελευταίους μήνες.
Τις δραματικές στιγμές που πέρασε η χώρα τους τελευταίους μήνες και τα άδεια αποθεματικά που δεν αρκούσαν ούτε για μισθούς ή συντάξεις, αποκάλυψαν στο Βήμα της Κυριακής στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Με τη ρευστότητα να στερεύει, όπως αναφέρουν τα στελέχη στην εφημερίδα, μέρα με τη μέρα, επί επτά μήνες παρακολουθούσαν τα ταμειακά διαθέσιμα και αναζητούσαν λύσεις για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και να μην κηρύξει η χώρα στάση πληρωμών.
Την αγωνιώδη αυτή προσπάθεια, λόγω του εκτροχιασμού των δημόσιων οικονομικών περιγράφουν στην εφημερίδα η γενική διευθύντρια Δημοσιονομικής Πολιτικής και Προϋπολογισμού Σταυρούλα Μηλιάκου και ο διευθυντής Προϋπολογισμού Χρήστος Γιαννακόπουλος.
Όπως αποκάλυψαν, την περίοδο που ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο και τελείωσε με την υπογραφή της νέας συμφωνίας, αλλά και την απρόσμενη αύξηση των εσόδων τον Αύγουστο εν μέσω capital controls, «έφτασε ημέρα που το ταμείο του κράτους είχε μόνο 10 εκατομμύρια ευρώ κι εμείς έπρεπε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις».
Μάλιστα, όπως σημειώνουν με νόημα: «Κάποιοι υπουργοί δούλεψαν σκληρά και άφησαν πίσω τους θετικό αποτύπωμα. Κάποιοι δεν κατάλαβαν ούτε τι κάνει το ΓΛΚ».
Όσο για το σχέδιο του Γιάνη Βαρουφάκη να εκδώσει IOUs ξεκαθαρίζουν: «Οι υπηρεσίες του ΓΛΚ δεν γνώριζαν και επομένως δεν συμμετείχαν σε τέτοιο σχέδιο». Αφήνουν, δε, να εννοηθεί ότι επρόκειτο για προετοιμασία εθνικού νομίσματος.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.