Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Φυσικοί τρόποι για να ενισχύσετε το σπέρμα σας



Η υπογονιμότητα στα ζευγάρια εξελίσσεται σε σύγχρονη μάστιγα, καθώς αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός όσων δυσκολεύονται να αποκτήσουν παιδιά.
Έχει βρεθεί ότι ο ανδρικός παράγοντας συμβάλλει στο 40%-50% των περιπτώσεων.
Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) μερικοί από τους παράγοντες που μπορούν να ενισχύσουν την ανδρική γονιμότητα είναι οι εξής:
Διατροφή
Βάλτε στη διατροφή σας άφθονα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης και όσπρια. Επίσης, αποφύγετε τον καπνό, τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες και τα τρόφιμα με τεχνητά πρόσθετα. Διατηρήστε το ιδανικό σας βάρος και αποφύγετε την παχυσαρκία, η οποία σχετίζεται με χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων και ανικανότητα, πιθανόν λόγω της υψηλότερης θερμοκρασίας που προκαλείται από την περίσσεια του λίπους κοντά στους όρχεις.

Τακτική άσκηση
Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής, η τακτική άσκηση (πέντε φορές την εβδομάδα για τουλάχιστον 45 λεπτά) και η ισορροπημένη διατροφή ενισχύει τη γονιμότητα, διατηρώντας το σωματικό βάρος σε φυσιολογικά επίπεδα ενώ παράλληλα ανακουφίζει από το στρες και το άγχος.
Η υπερβολική άσκηση από την άλλη, (τρέξιμο μαραθωνίου και σχετικής εκπαίδευσης) μπορεί να αποτελέσει αιτία υπογονιμότητας, διότι μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του αριθμού των σπερματοζωαρίων.

Όχι στην έκθεση στα ξενοοιστρογόνα (PCB, DDT, διοξίνη, φυτοφάρμακα, πλαστικά και βιομηχανικοί ρύποι), που μιμούνται τις επιδράσεις των οιστρογόνων.
-Μην χρησιμοποιείτε πλαστικά δοχεία για την αποθήκευση των τροφίμων, πλαστικά μπουκάλια και σκεύη.
-Χρησιμοποιήστε προϊόντα χαρτιού χωρίς χλώριο, (φίλτρα καφέ και χαρτιού, χαρτοπετσέτες και χαρτί υγείας ) για τη μείωση της έκθεσης στις διοξίνες.
-Αποφύγετε το χλωριωμένο νερό της βρύσης, χλωρίνη και άλλα χλωριωμένα προϊόντα
-Αποφύγετε τα συνθετικά αποσμητικά και καλλυντικά Χρησιμοποιείτε μόνο βιολογικά προϊόντα όποτε είναι δυνατόν.
-Αποφύγετε προϊόντα ζωικής προέλευσης με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος που περιέχουν ορμόνες, κυρίως τα συμβατικά γάλατα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, καθώς και τα προϊόντα από σόγια.
-Αποφύγετε το αλκοόλ και την καφεΐνη
-Αποφύγετε τα τηγανητά και προτιμήστε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες (καροτένια, βιταμίνες Α, C, E και σελήνιο), όπως τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το λάχανο, τα καρότα, τα εσπεριδοειδή, το μπρόκολο και το κουνουπίδι.

Βελτιώστε τη συγκέντρωση των σπερματοζωαρίων σας
Ο χαμηλός αριθμός σπερματοζωαρίων ή η χαμηλή κινητικότητά τους, μπορεί να οφείλεται σε περιβαλλοντικές τοξίνες, όπως οι χημικές ουσίες, η ακτινοβολία, τα φάρμακα, η έκθεση σε βαρέα μέταλλα, το κάπνισμα, η υπερβολική χρήση αλκοόλ, η χρήση ναρκωτικών και η ρύπανση.
Η θερμότητα μπορεί επίσης να μειώσει την παραγωγή σπέρματος. Ζεστά λουτρά για μεγάλες χρονικές περιόδους και στενά εσώρουχα που σφίγγουν τους όρχεις, μπορεί να αυξήσουν τη θερμοκρασία αρκετό καιρό, καταστέλλοντας την παραγωγή σπέρματος.

Δοκιμάστε βότανα
Τα βότανα που αναφέρονται παρακάτω μπορεί να είναι αποτελεσματικά για τη βελτίωση της στύσης, της σεξουαλικής επιθυμίας, της ροής του αίματος προς τα γεννητικά όργανα και τη γενική σεξουαλική υγεία με σχεδόν καθόλου παρενέργειες: Ασιατική ρίζα τζίνσενγκ, μούρα, σερενόα, εκχύλισμα γκίνγκο, ροδιόλα, μοσχοκάρυδο, τριβόλι.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.