Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΑΛΥΦΤΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Την πρώτη χριστιανική εκκλησία ανέσυρε στο φως η σκαπάνη των αρχαιολόγων και ειδικών ερευνητών στην τοποθεσία Zerzevan Kalesi, (Το Κάστρο του Ζερζεβάν), της περιφερείας του Ντιαρμπακίρ στην νοτιοανατολική Τουρκία.

foto2 

Όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, στην περιοχή Çınar İlçesi του Ντιαρμπακίρ ανακαλύφθηκε η πιο αρχαία χριστιανική εκκλησία από μια ομάδα 35 αρχαιολόγων που εργάζονται στο σημείο αυτό εδώ και καιρό.
Η εκκλησία βρίσκεται 13 χιλιόμετρα από το Demirölçek Mahallesi. Η έκταση του όλου συγκροτήματος καλύπτει 60 στρέμματα και η έκσταση των ερειπίων περί τα 1200 μέτρα. Ανάμεσα στα πολύτιμα ευρήματα των ανασκαφών είναι η εκκλησία, ένα παλιό ανάκτορο, επιτύμβιες πλάκες νεκροταφείου, ένα παλιό λουτρό, αποθήκες όπλων και τροφίμων .
Η εκκλησία θεωρείται η πρώτη εκκλησία της πρωτοχριστιανικής ρωμαϊκής εποχής και όπως ανακοίνωσε ο τοπικός εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού, οι αρχαιολόγοι του τοπικού πανεπιστήμιου Dicle εργάζονται εδώ και τριάντα χρόνια για να φτάσουν σήμερα σε αυτό το αποτέλεσμα. Ο δε καθηγητής αρχαιολογίας του ίδιου πανεπιστήμιου, Aytaç Coşkun, ανέφερε ότι οι εργασίες των αρχαιολόγων θα συνεχιστούν
Άλλη μια μεγαλοπρεπή εμφάνιση των χριστιανικής παρουσίας στην σημερινή Τουρκία με όλη την ιστορική και θρησκευτική της μεγάλη άξιαö έρχεται στο φως σε μια πραγματικά πολύ σημαδιακή συγκυρία!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.