Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΝΔ! Η ψαλίδα ανάμεσα στους δύο μονομάχους και οι ανατροπές!


Μία μέρα έμεινε για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στη Νέα Δημοκρατία, που θα αναδείξει τον νέο πρόεδρο του κόμματος. Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης βάζουν τις τελευταίες πινελιές στον προεκλογικό αγώνα, με τις ζυμώσεις να είναι έντονες και το παρασκήνιο πλούσιο. Η τελευταία δημοσκόπηση δίνει σαφές προβάδισμα σ΄έναν από τους δύο, τις τελευταίες ώρες υπάρχουν τάσης ανατροπής. 
Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση,  ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης καταγράφει ισχυρό προβάδισμα έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη τόσο στην πρόθεση ψήφου, όσο και στην παράσταση νίκης.
Ειδικότερα, στην έρευνα που διεξήχθη στο διάστημα 4 έως 6 Ιανουαρίου ο κ. Μεϊμαράκης λαμβάνει ποσοστό 51,6%, το οποίο ανεβαίνει στο 52,5% σε όσους σίγουρα θα ψηφίσουν. Ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί με 36,3%, ενώ το 8,9% των ψηφοφόρων δηλώνει ακόμα αναποφάσιστο.
Οι ερωτώμενοι κλήθηκαν να απαντήσουν στο ποιος πιστεύουν ότι θα ήταν καλύτερος πρωθυπουργός και έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τον κ. Τσίπρα στις επόμενες εκλογές.  Σύμφωνα με τη μέτρηση ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 45,7% στο σύνολο (46,8% σε όσους ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο), έναντι 34,3% του Κυριάκου Μητσοτάκη (34,8%).
Παράλληλα, οι ερωτώμενοι κλήθηκαν να απαντήσουν στο εάν έχουν την πρόθεση να ψηφίσουν στον 2ο γύρο των εκλογών της ΝΔ στις 10/1. Η συντριπτική πλειοψηφία δηλώνει ότι σίγουρα ή μάλλον θα προσέλθει στις κάλπες. Μόλις το 1,1% δηλώνει με βεβαιότητα ότι δεν θα ψηφίσει.
Τις τελευταίες ώρες πάντως τα επιτελεία των δύο μονομάχων δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα σε ορισμένες περιφέρειες, που ενδέχεται να κρίνουν και τον νικητή. Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, όπου καταγράφει μεγάλη δύναμη ο Απόστολος Τζιτζικώστας, όλα είναι ρευστά και κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πού θα κατευθυνθούν όσοι ψήφισαν τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στον πρώτο γύρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.