Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

«ΠΥΡΗΝΙΚΟ» ΧΤΥΠΗΜΑ της Μόσχας στην Τουρκία



Η Ρωσία ακύρωσε μια συμφωνία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με την Άγκυρα με στόχο να βοηθήσει την Τουρκία να αναπτύξει το πρώτο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στο Ακούγιου της Μερσίνας.

Όπως μεταδίδει το Πρακτορείο Anadolu η συμφωνία, η οποία υπεγράφη στις 13 Απριλίου του περασμένου έτους, πρόεβλεπε την εκπαίδευση 1.000 πυρηνικών μηχανικών στις δύο χώρες, έξι μήνες στην Άγκυρα και ένα χρόνο στη Μόσχα.

Ωστόσο, εξαιτίας της μεγάλης κρίσης στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών λόγω της κατάρριψης του ρωσικού τζετ από την Τουρκία η Ρωσία ακύρωσε το σχέδιο.

Ως μέρος της συμφωνίας ύψους $ 20 δις το Εθνικό Πανεπιστημίο Πυρηνικών Ερευνών της Ρωσίας (MEPhI) ήταν να ξεκινήσει προγράμματα κατάρτισης σε τέσσερα τουρκικά πανεπιστήμια για να μεταδοθεί στους Τούρκους η απαραίτητη τεχνογνωσία για να λειτουργήσει ο πρώτος πυρηνικός σταθμός στο Ακούγιου.
Στρατής Μαζίδης





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.