Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Μητροπολίτης Κορίνθου στη Παναγία τη Γιάτρισσα (Φώτο)





Στον Ι. Ν. Παναγίας Γιάτρισσας Λουτρακίου τέλεσε κι εφέτος, κατά την προσφιλή του τακτική, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος την Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου και την Ά Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου...
Πλήθος πιστών συνέρευσε στον Ιερό Ναό προκειμένου να προσευχηθούν και να αποδώσουν τον δέοντα σεβασμό στην Παναγία Μητέρα μας αλλά και να ωφεληθούν από την παρουσία του Σεβ. Ποιμενάρχου Κορίνθου, ο οποίος μίλησε για την Αγία περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής καλώντας ταυτόχρονα τους πιστούς να αναζητούν «συντροφιά» και «καταφυγή» στις Ιερές Ακολουθίες και ιδιαιτέρως στους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου, η οποία πάντοτε ακούει και «προστρέχει» στις δεήσεις μας.

Αναφέρθηκε επίσης στο ιστορικό πλαίσιο της συγγραφής του Ακαθίστου Ύμνου, τον οποίο ψάλουμε τις τέσσερις πρώτες εβδομάδες των νηστειών, ενώ την πέμπτη εβδομάδα τον ψάλουμε ολόκληρο.

Λίγο πριν το τέλος ευχήθηκε στους παριστάμενους πιστούς καλή Τεσσαρακοστή και με το καλό να εορτάσουμε την Ένδοξο Ανάσταση του Σωτήρος Χριστού.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.