Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016

ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ(στο παρά 5’ εκδίκασης σοβαρής για τα συμφέροντα του δήμου υπόθεσης)

Σε συνεδρίαση της 0ικονομικής Επιτροπής του Δήμου την περασμένη εβδομάδα  συζητήθηκε θέμα ορισμού δικηγόρων σε υπόθεση αγωγής της CHC (ΚΑΖΙΝΟ) σε βάρος του Δήμου.
Η υπόθεση αφορά απαίτηση της CHC για επιστροφή ποσού από τον Δήμο περίπου 5.000.000,00 Ευρώ ως αχρεωστήτως καταβληθέντων.
Η αγωγή «έρχεται» από το έτος 2014 και από την προηγούμενη δημοτική αρχή είχαν ορισθεί για την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου δύο δικηγόροι. (ένας από Κόρινθο και ένας από Αθήνα).
Με αφορμή την αγωγή αυτή η προηγούμενη δημοτική αρχή ζήτησε γνωμοδότηση  από τους νομικούς η οποία και υπεβλήθη στον Δήμο την άνοιξη του 2014. Σύμφωνα με την γνωμοδότηση και σε πείσμα της αγωγής της CHC ,προκύπτουν απαιτήσεις του Δήμου σε βάρος της CHC ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες η εκδίκαση της υπόθεσης έχει ορισθεί για τον μήνα Σεπτέμβριο 2016.
Ερωτάται η δημοτική αρχή:
 1. Είναι λογικό ένα μήνα πριν την εκδίκαση μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης να αντικαθίσταται ένας εκ των δύο δικηγόρων?
 2. Είναι τυχαίο ότι ο αντικατασταθείς είναι αυτός που έχει υποβάλλει την νομική γνωμάτευση σύμφωνα με την οποία ο Δήμος δύναται να διεκδικήσει πολλά εκατομμύρια από την CHC?
 3. Γιατί δεν έγινε αγωγή μέχρι σήμερα, με βάση την γνωμοδότηση σε βάρος της CHC?
 4. Γνωρίζει η Δημοτική Αρχή ότι σε περίπτωση που δικαιωθεί η CHC  ο Δήμος θα κληθεί να πληρώσει 5.000.000,00 ευρώ (χρήματα που δεν διαθέτει), επιπλέον χρήματα για τα έτη 2014-15-16 και επιπλέον θα έχει μόνιμη απώλεια εσόδων?ΥΓ. Για το θέμα ζήτησε εξηγήσεις ο π. δήμαρχος Κ. Λογοθέτης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου χθες 9/7. Ο Δήμαρχος  κ. Γκιώνης επιφυλάχθηκε να απαντήσει σε επόμενο Δ.Σ. ,αφού ρωτήσει τον κ Γκιώνη πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου !!

ΥΓ2. Η προηγούμενη θητεία του σημερινού δημάρχου (2006-1010) συνδέεται με την ουσιαστική χρεοκοπία της ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.. Να ανησυχούμε μήπως η τωρινή συνδεθεί με την χρεοκοπία του Δήμου? 


Άρθρο Αναγνώστη

3 σχόλια:

 1. mallon o gkionis thelei na kanei to hatiri sto kazino

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ε αν τον ξανά βγάλουμε θα χρεοκοπήσει και την Κορινθία αυτός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. σιγά μην πει τίποτα ο Γκιώνης στο συμβούλιο.τα πρόβατα κοιμούνται έτσι και αλλιως,οι σύμβούλοι του

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.