Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΛΟΥΤΡΑΚΙ:Βγήκε άσπρος καπνός....Ο Σ. Νικολάου αντικαταστάτης του Γ. Κακαβά στην προεδρεία.


Αφού ακούστηκαν 6 ονόματα και ο δήμαρχος Κ. Λογοθέτης -κατά πάγια τακτική του- άφησε να καούν ή να αναδειχθούν, τελικά κατέληξε στην εξ αρχής προφανή επιλογή για την θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Ο νέος πρόεδρος -αφού επικυρωθεί και τυπικά σήμερα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του σώματος-, θα αναλάβει ένα πολύ δύσκολο έργο, ειδικά μετά την ύψωση του πήχη από τον προκάτοχο του Γ. Κακαβά.
Πάντως σε κάθε περίπτωση, ο Σπύρος Νικολάου είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση από τις άλλες βασικές πιθανές επιλογές που είχαν ακουστεί, όπως οι Μήτε / Δ. Δέδε (ούτε να το σκέφτομαι), Μ. Στάμου (πολύ ήπιος χαρακτήρας για τέτοια θέση), και Ν. Λόη (οι προσωπικές του αντιπαραθέσεις με τους επικεφαλής των άλλων συνδυασμών θα ήταν εμπόδιο).
Ίσως η μοναδική υποψηφιότητα που θα μπορούσε να υπερκεράσει την λογική της επιλογής του Σ. 
Νικολάου θα ήταν η επιλογή του Γ. Γλυκοφρύδη.
Πάντως ο νέος πρόεδρος καλείται να ξεπεράσει 3 διαφορετικές προκλήσεις και μια μεγάλη "σκιά": 
Α) η αντιμετώπιση του "έργου" του ως αντιδήμαρχος πολεοδομίας, όπου δεν είναι δα ότι αφήνει και ένα τεράστιο έργο ως παρακαταθήκη, ενώ το ΓΠΣ παραπέμπεται στις καλένδες
Β) η έμφυτη τάση του να εμφανίζεται πιο προάσπιος του Κ. Λογοθέτη ακόμα και από τον ίδιο τον δήμαρχο, και
Γ) η τάση του να εμφανίζεται ως "δημόσιος κατήγορος" με υπερανάλυση της θέση τους και πλάτιασμα του λόγου του. 
Η "σκιά" είναι η εμπλοκή του στον περίφημο πια αποπροσανατολισμό των δημοτών και κατοίκων στο θέμα με τη Σουσάκι Λοτζίστικς, και η συμπεριφορά του προς τον περιφερειάρχη κο. Π. Τατούλη, ο οποίος έχει καταθέσει αγωγή ύψους 300.000 ευρώ κατά του Σπύρου Νικολάου.






Πηγή:louytraki-one

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.