Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Λαυρέντης Λαυρεντιάδης: Η ανοδος και η πτώση του Ελληνα Μίδα Πηγή



Ο αυτοκράτορας είναι «γυμνός», και δεν είναι πλέον αυτοκράτορας.
Ο δρ -όπως αρέσκεται να τον αποκαλούν- Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, τέως συνομιλητής του Μπάρακ Ομπάμα, βασικός χρηματοδότης της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ το 2009, μαικήνας της τέχνης, πρώην μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, συνελήφθη σήμερα στο σπίτι του στη Βουλιαγμένη με εντολή των δικαστικών αρχών προκειμένου να προσέλθει να απολογηθεί για το σκάνδαλο της Proton Bank.

Παρά το γεγονός ότι εδώ και αρκετούς μήνες του είχε απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα, η 2η ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη (στην πύλωτή της πολυκατοικίας όπου διαμένει είχε τοποθετηθεί πριν λίγες εβδομάδες εκρηκτικός μηχανισμός) έκρινε ότι ήταν ύποπτος φυγής και γι' αυτό έδωσε την εντολή για τη σύλληψή του πριν καν τον καλέσει σε απολογία για την υπόθεση της Proton.

Ολο το προηγούμενο διάστημα, ο επιχειρηματίας με ένα από τα πλέον ακριβοπληρωμένα νομικά επιτελεία που έχει συγκροτηθεί ποτέ στην Ελλάδα έψαχνε τρόπους για να αποφύγει την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του τόσο για την υπόθεση των 701 δισεκατομμυρίων, όσο και για τη χειραγώγηση των μετοχών των δικών του εταιρειών.

Αρχικά φάνηκε να τα καταφέρνει, αλλά τελικά οι δικαστικοί λειτουργοί αποφάσισαν να του απαγγείλουν 5 κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος : Σύσταση και διευθυνση συμμορίας, απάτη κατ' εξακολούθηση και από κοινού περί καταχαστών του δημοσίου, απάτη κα' επάγγελμα και κατά συνήθεια, υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος, ξέπλυμα μαύρου χρήματος που επισύρουν ποινές ποινές έως και ισόβιας κάθειρξης.

Παρ' όλα αυτά ο κ. Λαυρεντιάδης του οποίου σταδιακά είχαν δεσμευθεί όλες οι καταθέσεις και όλα τα περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό έως την τελευταία στιγμή προσπαθούσε να αποφύγει την αυτοπρόσωπη παρουσία του στα δικαστήρια.








Πηγή:iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.