Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Ουρανοξύστης στην Ινδία αντικαθιστά τα μπαλκόνια με… πισίνες

Ένας ουρανοξύστης 37 ορόφων στη Βομβάη της Ινδίας που ονομάζεται «Aquaria Grande Tower» και βρίσκεται υπό κατασκευή...


θα έχει ένα άκρως εντυπωσιακό χαρακτηριστικό που κερδίζει το ενδιαφέρον από αρχιτέκτονες και λοιπούς παρατηρητές σε όλο τον κόσμο: μία γυάλινη κατασκευή, η οποία περιλαμβάνει μια πισίνα… εκεί που κανονικά βρίσκεται το μπαλκόνι κάθε διαμερίσματος.
Το project φαίνεται ότι απευθύνεται στους «προνομιούχους» μίας ιδιαίτερα φτωχής χώρας – αλλά και πόλης καθώς σε άλλες περιοχές της κυριαρχούν οι παράγκες και οι συνθήκες απόλυτης ανέχειας.
Πρόκειται για «δίδυμους πύργους», με πολυτελείς εγκαταστάσεις, που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν ένα γιγάντιο κήπο στο roof garden καθώς και έναν τεράστιο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, ενώ βρίσκεται στο πανάκριβο προάστιο Borivali, 18 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Ιδού και η σύγκριση :


 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.