Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Οικολόγοι: Ανεύθυνη η στάση Λογοθέτη για το νερό


Οι Οικολόγοι Πράσινοι απαντούν στο δήμαρχο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων:
Ο τοπικισμός έχει και τα όριά του!

Μετά από ένα μήνα σιωπής σχετικά με το εξασθενές χρώμιο, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, σε πρόσφατη συνέντευξή του στα τοπικά ΜΜΕ, προτίμησε να επιτεθεί στους Οικολόγους Πράσινους με κατηγορίες σχετικά με τα κίνητρά μας για την διενέργεια δειγματοληπτικών μετρήσεων σε εμφιαλωμένα νερά. Ναι, ομολογούμε ένοχοι στην κατηγορία του δημάρχου ότι υπάρχουν συμφέροντα πίσω από τη δράση μας. Αυτά είναι τα συλλογικά συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας στην υγεία και την διατροφική ασφάλεια.
Η στάση του δημάρχου είναι εντελώς ανεύθυνη. Δεν είναι δυνατόν ζητήματα δημόσιας υγείας που αφορούν όλη την Ελλάδα να αντιμετωπίζονται με τοπικιστικά κριτήρια. Η αλήθεια είναι αμείλικτη όμως. Οι αναλύσεις των Οικολόγων Πράσινων που έγιναν σε πιστοποιημένο εργαστήριο έδειξαν συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου που έφταναν και τα 22 ppb σε εμφιαλωμένο νερό της περιοχής του . Καμιά αστήρικτη κορώνα του δημάρχου εναντίον των Οικολόγων Πράσινων δεν είναι δυνατόν να αντιστρέψει αυτή την πραγματικότητα.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε ότι μόνος υπεύθυνος δρόμος είναι η πλήρης διερεύνηση της χημικής κατάστασης των νερών της περιοχής του (εμφιαλωμένων και μη). Η δημόσια υγεία και η εφαρμογή της αρχής της προφύλαξης δεν παζαρεύονται.
Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.