Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

CNN: «Η Χρυσή Αυγή θα μπει στη Βουλή!»




Η ρημαγμένη από το χρέος Ελλάδα αντιμετωπίζει ένα πολύ ρευστό σκηνικό εν όψει της 6ης Μαΐου, αναφέρει το CNN και παραθέτει το παράδειγμα του «ακροδεξιού» ΛΑΟΣ που χάνει δυνάμεις από την «υπερεθνικιστική» Χρυσή Αυγή.
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Twente της Ολλανδίας Κώστας Γεμενής επικαλείται τα ελληνικά γκάλοπ και επισημαίνει ότι η Χρυσή Αυγή ενδέχεται να περάσει το όριο του 3% και να μπει στη Βουλή.
Ωστόσο, συμπληρώνει, δεν θα καταφέρει κάποια αλλαγή στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, αλλά είναι ένα πολύ δυνατό μήνυμα το γεγονός ότι πολίτες επιλέγουν να ψηφίσουν τόσο ακραία.
Ο ίδιος προσθέτει ότι το πιο πιθανό αποτέλεσμα της ελληνικής κάλπης θα είναι μια κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Ωστόσο, προσθέτει, αν τα ριζοσπαστικά κόμματα καταφέρουν να συνδέσουν τον θυμό για τα σκληρά μέτρα λιτότητας με τον εθνικισμό, ίσως αποσπάσουν περισσότερες ψήφους.
Μένει να δούμε αν οι προβλέψεις του κυρίου Γεμένη θα επιβεβαιωθούν…









Πηγή : [http://troktiko.eu]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.