Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΛΟΥΤΡΑΚΙ:Συνάντηση γονέων της Μουσικής Σχολής - Μπαρούτι μυρίζει στο Πνευματικό Κέντρο!

Φωνές και οσονούπω κραυγές φαίνεται πως γίνονται οι ψίθυροι που καιρό τώρα ακούγονται σχετικά με τη Μουσική Σχολή στο Λουτράκι.
Εχθές στο Πνευματικό Κέντρο ο Πρόεδρος του Προμηθέα κ. Νίκος Λόης, σε ενημέρωση που παρείχε στους γονείς των μαθητών της Μουσικής Σχολής 

εκτίμησε δια ζώσης την αγανάκτηση τους για τα όσα τραγελαφικά διαδραματίζονται.
Αιτία και αφορμή η διαφαινόμενη μη πραγματοποίηση των καθιερωμένων προαγωγικών εξετάσεων καθότι για να γίνει αυτό απαιτείτε από το Υπουργείο Πολιτισμού έγγραφο του Προμηθέα που να αναφέρει τους καθηγητές που έχουν προσληφθεί και εργάζονται στη Σχολή.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Προμηθέα παρότι οι ανταποδοτικές συμβάσεις εγκρίθηκαν, η προκήρυξη νέων εκλογών και η αναστολή προσλήψεων καθιστούν απαγορευτική την αποστολή του απαραίτητου έγγραφου προς το Υπουργείο ώστε να διεξαχθεί κανονικά η διαδικασία. (οι γονείς εδώ πρότειναν να αποσταλεί το έγγραφο με ευθύνη του φορέα αλλά ο πρόεδρος παρέπεμψε το θέμα στο επόμενο συμβούλιο)
Βέβαια αυτό δεν ικανοποίησε τους γονείς που προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα καταγγέλλοντας τη συμμετοχή συγκεκριμένου μέλους στο Δ.Σ. του φορέα που διατηρεί ιδιωτική επιχείρηση στον ίδιο τομέα. Μάλιστα το εν λόγω μέλος όπως αναφέρθηκε έχει τοποθετηθεί και στην τριμελή επιτροπή της Μουσικής Σχολής! Είναι αυτό νόμιμο αναρωτήθηκαν ή τουλάχιστον ηθικό?
Αν οι πληροφορίες μας μάλιστα είναι σωστές το εν λόγο μέλος έχει συνυπογράψει αίτημα για να τεθεί θέμα μουσικής σχολής και ενεργοποίησης της τριμελής επιτροπής στην οποία μετέχει, στο επόμενο συμβούλιο!
Ο κ. Νίκος Λόης απέφυγε να σχολιάσει το γεγονός. Έθεσε ως αυτονόητη την προσωπική του στήριξη και συμπαράσταση στην Μουσική Σχολή παίρνοντας αν θέλετε έτσι αποστάσεις από όσα μέλη του Δ.Σ. δεν πράττουν το ίδιο. Δήλωσε μάλιστα ότι θα πρέπει όλοι να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να προασπίσουν τα συμφέροντα του φορέα. 
Παράλληλα οι γονείς εξέφρασαν την ικανοποίηση τους αλλά ταυτόχρονα και την στήριξη τους στο εκπαιδευτικό δυναμικό που εκτιμούν ως κορυφαίο στο είδος του, απαντώντας έτσι εμμέσως σε όσα ακούγονται από συγκεκριμένο μέλος του φορέα για αξιολόγηση των καθηγητών οι οποίοι παρόλο που τέσσερα χρόνια τώρα δουλεύουν στο φορέα θα κληθούν να καταθέσουν αίτηση και βιογραφικά για να επαναπροσληφθούν!
Οι απορίες εντός και εκτός της κατάμεστης από γονείς αιθούσης πολλές. Σας μεταφέρουμε μερικές από αυτές:
Είναι νόμιμη η τοποθέτηση μέλους στο συμβούλιο που διατηρεί ανταγωνιστική επιχείρηση? Και αν ναι, είναι αυτό ηθικό? Ποιοι παρεμποδίζουν τη λειτουργία της Σχολής? Ποιος θα αξιολογήσει άραγε τους καθηγητές? Το Δ.Σ που ουδεμία σχέση έχει με το αντικείμενο? Το μέλος εκείνο που δεν έχει καμία μουσική κατάρτιση και που φημολογείται ότι θέλει να τοποθετήσει συγγενικό του πρόσωπο σαν καθηγητή? ή το μόνο μέλος με κατάρτιση που εξυπηρετεί όμως ιδιωτικά συμφέροντα? Ποιον ρόλο επιτελεί ο διευθυντής της Μουσικής Σχολής και ποιο το αντικείμενο του αν όχι η αξιολόγηση των καθηγητών?
Αυτά και άλλα πολλά θα απαντηθούν όπως φαίνετε στο επόμενο συμβούλιο του φορέα την Τετάρτη 6 Ιουνίου. Η συνεδρίαση θα είναι καυτή και όπως επιβάλετε βάση νόμου θα είναι ανοιχτή για το κοινό και φυσικά για τους γονείς που ετοιμάζουν δυναμική παρέμβαση.
Το lcitynews θα είναι εκεί για να σας μεταφέρει από πρώτο χέρι τις εξελίξεις.







1 σχόλιο:

  1. ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΟΙ "ΕΙΔΙΚΟΙ" ΚΑΙ "ΦΙΛΟΙ" ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΟΜΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΤΕ ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΑ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.