Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από γιατρούς και δικαστικούς


Επί ποδός πολέμου δείχνουν να βρίσκονται δικαστικοί, σώματα ασφαλείας και νοσοκομειακοί ιατροί.


Δικαστές και εισαγγελείς συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι έξω από τον Άρειο Πάγο, για να διατρανώσουν την αποφασιστικότητά τους να μη δεχθούν περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους, που ήδη έφθασε στο 40%, και να καλέσουν την πολιτεία να σεβαστεί τη συνταγματική υποχρέωση για λειτουργική ανεξαρτησία τους.

Στους εξακόσιους και πλέον δικαστικούς λειτουργούς, που μετείχαν και από τις έξι δικαστικές ενώσεις, μίλησαν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι, ενώ συμπαραστάθηκαν βουλευτές από τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και δικηγόροι της Αθήνας.

Σε ψήφισμα της Πανδικαστικής Συγκέντρωσης, οι δικαστές ζητούν τουλάχιστον τη διατήρηση της μισθολογικής κατάστασης, που επικρατεί σήμερα και δηλώνουν ότι ενδεχόμενη περαιτέρω μείωση, θα τους αναγκάσει να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους.    

Την Τετάρτη το πρωί, έξαλλου, εκπρόσωποι των ενστόλων συναντήθηκαν με τις ηγεσίες και των τριών σωμάτων ασφαλείας, ζητώντας τους να παραβρεθούν στην συγκέντρωσή τους στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο την Πέμπτη και δημόσια να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους στις περικοπές των μισθών τους.

Μάλιστα, συνδικαλιστές αστυνομικοί ανήρτησαν πανό στην είσοδο του κτηρίου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής με συνθήματα όπως «Όχι επιστροφή στις μαύρες μέρες» και «Οι δεσμεύσεις σας λησμονήθηκαν.

Ο υπαρχηγός του λιμενικού χαρακτήρισε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης εμπαιγμό προς τον ένστολο και τους υποσχέθηκε ότι θα δώσει το "παρών", ενώ ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας προχώρησε ένα βήμα παραπάνω και δήλωσε ότι, εάν δεν δοθούν τα χρήματα για τα πενθήμερα και τα νυχτερινά, οι αστυνομικοί δεν θα δουλεύουν. Με τους αγώνες των συνδικαλιστών δήλωσε ότι συστρατεύεται και ο αρχηγός της πυροσβεστικής.

Εν τω μεταξύ, να μεταφέρει στην συνάντηση των αρχηγών την εικόνα που του παρουσίασαν οι ομοσπονδίες εργαζόμενων στα Σώματα Ασφαλείας, "προκειμένου να συνεκτιμηθούν όλα αυτά στις τελικές αποφάσεις για την δέσμη των δημοσιονομικών μέτρων, τα οποία πρέπει να έχουν εσωτερική ισορροπία και δικαιοσύνη", δεσμεύτηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συνάντηση που είχαν, στα Γραφεία του Κινήματος, στην Ιπποκράτους.

Την ίδια ώρα, έξω από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας οι Νοσοκομειακοί γιατροί, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια. Σε συνάντηση, που είχαν με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, τους γνωστοποίησαν πως οι προθέσεις της κυβέρνησης είναι η μείωση κατά 18% των αποδοχών τους. Αύριο, μάλιστα, συγκαλούνται τα αρμόδια όργανα της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών ιατρών, με σκοπό να καθορίσουν τις μορφές των κινητοποιήσεων τους.

H Εκτελεστική Γραμματεία των πανεπιστημιακών καθηγητών αποφάσισε να προτείνει στους συλλόγους της 24ωρη απεργία για την Δευτέρα, ενώ ήδη έχει αρχίσει η εξεταστική περίοδος. Στα ΤΕΙ οι καθηγητές αναμένεται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, ενώ την Τρίτη οι πανεπιστημιακοί θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Επίσης, και οι καθηγητές των δημόσιων γυμνασίων και λυκείων θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν οι συνάδελφοί τους στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία την επαύριο της έναρξης του νέου σχολικού έτους. Έτσι, με ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ εξήγγειλε ότι για τη συμμετοχή των συναδέλφων τους στο συλλαλητήριο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας και στις δύο βάρδιες. Συγκεκριμένα από τις 11 π.μ. - 2μ.μ. και από 2μ.μ.-5μ.μ. Η συμμετοχή στην κινητοποίηση γίνεται με αφορμή τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία, αλλά και τα νέα μέτρα με περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικών αγαθών.

Εν τω μεταξύ, αγωνιστικό κάλεσμα στις δύο κορυφαίες τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας, τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, να αντιδράσουν έντονα στη νέα λαίλαπα, όπως αναφέρουν, των οικονομικών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση, απευθύνουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, (Μετρό, ΗΣΑΠ- Τραμ), μετά την κοινή συνεδρίαση που πραγματοποίησαν τα Σωματεία τους.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν κατηγορηματικά αντίθετοι με το νέο «χαράτσι», που όπως αναφέρουν, ετοιμάζει η κυβέρνηση στις τιμές των εισιτηρίων με αυξήσεις κατά 25% από τις αρχές του 2013 και σημειώνουν, ότι ήρθε πλέον η ώρα η κυβέρνηση και η τρόικα να βρουν απέναντί τους όλους τους εργαζόμενους για να δώσουν τη δική τους απάντηση.

«Καλούμε τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ να μην εξαντλήσουν την αντίδρασή τους σε μια εθιμοτυπική απεργία, αλλά να προχωρήσουν άμεσα σε προκήρυξη γενικής απεργίας με προοπτική κλιμάκωσης και να υπάρξει καλή πολιτική και οργανωτική προετοιμασία για την πραγματοποίησή της», καταλήγει η κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν.






Πηγή:ant1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.