Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Έρευνα για την επίθεση της «Χρυσής Αυγής» στη Ραφήνα

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι εικόνες μελών της Χρυσής Αυγής παρουσία, δύο βουλευτών του κόμματος, να ελέγχουν τα χαρτιά αλλοδαπών μικροπωλητών και στη συνέχεια να καταστρέφουν πάγκους και εμπορεύματα σε θρησκευτικό πανηγύρι το βράδυ της Παρασκευής στην Ραφήνα


Μάλιστα, με ανακοίνωση του κόμματος υπό τον τίτλο «Παρεμπόριο ΤΕΛΟΣ!», η Χρυσή Αυγή αναφέρει ότι μέλη της «έκαναν αυτό που θα έπρεπε να είχε πράξει από καιρό το ανύπαρκτο ελλαδικό κράτος. Απέσυραν από την κυκλοφορία τα παράνομα προϊόντα που διακινούσαν λαθρομετανάστες σε θρησκευτική πανήγυρη της Ανατολικής Αττικής». 



«Όταν αντελήφθησαν το όργιο του παρεμπορίου και κατόπιν δεκάδων αιτημάτων Ελλήνων μικροπωλητών, οι συναγωνιστές και εκλεγμένοι βουλευτές Γερμενής και Ηλιόπουλος έλεγξαν τους πάγκους των αλλοδαπών. Αφού προέκυψε ότι δεν υπήρχε ούτε ένα νόμιμο έγγραφο για τη διενέργεια εμπορίου, τα παράνομα προϊόντα αποσύρθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του κόμματος και προαναγγέλλουν ότι «ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν σε ολόκληρη τη χώρα».

Σύμφωνα με κύκλους από το υπουργείο Προτασίας του Πολίτη, ο Νίκος Δένδιας ζήτησε να ληφθούν όλα τα νόμιμα μέτρα εναντίον κάθε υπευθύνου που αντιποιείται την ιδιότητα του κρατικού λειτουργού ανεξάρτητα από την πολιτική του θέση και την βουλευτική του ιδιότητα. Η Χρυσή Αυγή σεανακοίνωσή της απάντησε αναφέροντας: «θα συνεχίσουμε το διμέτωπο αγώνα ενάντια στην κυβερνητική αδικία και την παρανομία».

Από την Ελληνική Αστυνομία διατάχθηκε προανάκριση για τα αδικήματα της αντιποίησης αρχής και απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας. Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να στοιχειοθετηθούν και να προσωποποιηθούν ευθύνες και να προχωρήσει η αυτόφωρη διαδικασία.

Νέο επεισόδιο στο Μεσολόγγι 



Ανάλογες εικόνες κατέγραψε η κάμερα και σε λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου το πρωί του Σαββάτου. Σε ανακοίνωση του κόμματος ο βουλευτής Κώστα Μπαρμπαρούσης, ο οποίος ήταν επικεφαλής του κλιμακίου της Χρυσής Αυγής τόνισε ότι σκοπός είναι η πάταξη του παρεμπορίου. «Πολεμάμε το παρεμπόριο, ήρθαμε εδώ σήμερα να δούμε την δημοτική αστυνομία και τις αστυνομικές αρχές να κάνουν ελέγχους και αφού κωλυσιεργούσαν το κάναμε εμείς. Αυτές οι προσπάθειες θα συνεχιστούν γιατί αυτοί που πληρώνουν δεν είναι χαζοί και κάποιοι άλλοι να μην πληρώνουν. Ο κόσμος μας ενθαρρύνει και μας λέει να προχωρήσουμε».



ΣΥΡΙΖΑ: Επιχειρείται να εμπεδωθεί κλίμα φασιστικής τρομοκρατίας

Φ. Γεννηματά: Πράξεις παρανόμων οι ενέργειες της Χρυσής Αυγής

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα

Η ΔΗΜ. ΑΡ για τη Χρυσή Αυγή






Πηγή:real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.