Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Παρουσιάστηκε το iPhone 5 από την Apple





Θετικά σχόλια απέσπασε η δημιουργία ενός πιο λεπτού smartphone με μεγαλύτερη οθόνη



Η Apple έκανε τα αποκαλυπτήρια του iPhone 5 την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, χωρίς ωστόσο να περιοριστεί σε αυτό. Το λεπτότερο και ελαφρύτερο iPhone έχει οθόνη 4 ιντσών 1136 x 640 pixel @ 326ppi (διατηρώντας το πλάτος, αυξάνοντας το μήκος της συσκευής), αξιοποιεί τα δίκτυα 4G/LTE και το Wi-Fi σε δύο συχνότητες.

H Apple ξεκινά να δέχεται παραγγελίες από την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου σε τιμές iPhone 4S (με συμβόλαιο) και ρίχνει την τιμή του iPhone 4S 16GB στα 99 δολάρια με συμβόλαιο, κατά τη συνήθη πρακτική της. Η συσκευή θα κυκλοφορήσει στην ΗΠΑ και 20 συνολικά χώρες στις 21 Σεπτεμβρίου 2012 με πολλές ακόμα να ακολουθούν τον Οκτώβριο.

Θετικά σχόλια απέσπασε η δημιουργία ενός πιο λεπτού smartphone με μεγαλύτερη οθόνη και αυξημένη αυτονομία, γεγονός που χαρακτηρίστηκε «εντυπωσιακό τεχνολογικό επίτευγμα». Το iPhone 5 «αντέχει» 8 ώρες ομιλίας αν και σε LTE και 10 ώρες χρήσης σε Wi-Fi.

Το iPhone 5 αντλεί την επεξεργαστική του ισχύ από τον A6, ο οποίος σύμφωνα με την Apple επιτυγχάνει διπλάσιες επιδόσεις από το τσιπ της προηγούμενης γενιάς (το iPhone 4S είχε διπύρηνο A5).

To iPhone 5 δεν δέχεται κάρτες microSIM, αλλά nano SIM.

Σημαντική είναι η βελτίωση στον χρόνο λήψης των φωτογραφιών, με την Apple να κάνει λόγο για 40% πιο γρήγορη ανταπόκριση. Το iPhone 5 θα αναλαμβάνει επίσης την λήψη πανοραμικών φωτογραφιών (με αποτέλεσμα φωτογραφίες στα 28Mpixel), υποστηρίζει την αναγνώριση προσώπων και επιτρέπει την ταυτόχρονη λήψη φωτογραφιών και βίντεο. Στην λήψη βίντεο, η κάμερα υποστηρίζει 1080p με τεχνολογία σταθεροποίησης της λήψης. Η μπροστινή κάμερα είναι
"FaceTime HD" 720p, με δυνατότητα βιντεοκλήσεων και μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

Πάντως, ανάμεικτα ήταν τα συναισθήματα για την αλλαγή της υποδοχής σύνδεσης του τηλεφώνου σε κάθε λογής περιφερειακά, με την Apple να αλλάζει τον connector των 30 pin εννέα χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή του με έναν οκτώ ακίδων, πλήρως ψηφιακό που τοποθετείται αμφίπλευρα. Μετά το Thunderbolt, η Apple παρουσιάζει το Lightning και υπόσχεται σύντομα νέα ηχεία και άλλα περιφερειακά από γνωστούς κατασκευαστές. Επιπλέον, για την αξιοποίηση των υπαρχόντων περιφερειακών η Apple προτείνει τη λύση των adaptor, πλήθος από τους οποίους θα διαθέσει επίσης η ίδια στην αγορά.

Επί σκηνής, έγινε επίδειξη του iOS 6 στο iPhone 5, δίνοντας έμφαση στα Shared Photo Streams για την άμεση κοινοποίηση φωτογραφιών σε ένα δίκτυο επιλεγμένων φίλων και συγγενών, αλλά και του νέου βελτιωμένου Siri και των χαρτών της Apple με εκατομμύρια σημεία ενδιαφέροντος.

Το iPhone 5 θα κυκλοφορήσει σε λευκό (χρώμα αλουμινίου στην πλάτη) και μαύρο χρώμα (με μαύρη πλάτη).

Τέλος, η Apple ανακοίνωσε νέα γενιά iPod touch, iPod nano και shuffle σε νέα χρώματα.

Πηγή:tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.