Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΚΟΡΙΝΘΙΑ:ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΟΥ ΒΕΛΟΥ



Με εμφανή τα σημάδια κόπωσης μετά από 15 μέρες στο μπλόκο του Βέλου, οι αγρότες της
Δυτικής Κορινθίας αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το σημείο και να μετατοπιστούν στην πλατεία του Κιάτου απ΄ όπου θα συνεχίσουν να δίνουν τον αγώνα τους.

Οι πρώτες αποχωρήσεις από αρκετά μπλόκα σε όλη τη χώρα έδωσαν το έναυσμα και στους αγρότες της Δ. Κορινθίας, οι οποίοι πράγματι έδωσαν έναν μεγάλο αγώνα και απέδειξαν ότι, εφόσον κινητοποιηθούν, μπορούν να διεκδικήσουν πολλά από τα χαμένα δικαιώματά τους για καλύτερες συνθήκες απόδοσης και κόστους των καλλιεργειών τους. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Τρίμης, «οι αγρότες  περιμένουν το αποτέλεσμα της συνάντησης των εκπροσώπων των αγροτών με τους υπουργούς», - που έγινε χθες- «για να καθορίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους»…

Συνεχίζουν οι Νεμεάτες…

Αντίθετα οι Νεμεάτες αγρότες συνεχίζουν κανονικά τις κινητοποιήσεις τους. Έχοντας ως «ορμητήριο» αίθουσα του Δημαρχείου της περιοχής και εμφανώς πιο ξεκούραστοι από τους υπόλοιπους, «στόχευαν» ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε διάφορους «στόχους», δηλώνοντας αισθητά την παρουσία τους και τις διεκδικήσεις τους. Μέλη των αγροτών και της Συντονιστικής μετέβησαν μάλιστα χθες στην Αθήνα για τη συνάντηση που είχαν οι αγρότες με τους 4 υπουργούς, ώστε να ακούσουν από «πρώτο χέρι» τα αποτελέσματα της συνάντησης και να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους ώστε να καθορίσουν τη στάση τους. Πάντως την Τετάρτη έχει ήδη οργανωθεί Πανεμεατικό αγροτικό συλλαλητήριο με τη συμπαράσταση Δήμου και εμπορικού συλλόγου της περιοχής, αφού και οι υπηρεσίες του Δήμου θα παραμείνουν κλειστές, αλλά και τα καταστήματα της πόλης….







Πηγή:axuintv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.