Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

20 χρόνων ο Κατίδης, 20 και ο Φουρτούνης, βρείτε τις διαφορές



Μια άλλη περίπτωση νεαρού ποδοσφαιριστή εντελώς διαφορετική από αυτή που μας απασχόλησε τις τελευταίες ημέρες.

Είναι και οι δύο τους ποδοσφαιριστές, είναι και οι δύο τους είκοσι ετών. Κάπου εδώ όμως μοιάζουν να εξαντλούνται οι ομοιότητες. Ο Γιώργος Κατίδης έκανε ό,τι έκανε το περασμένο Σάββατο για το οποίο ειπώθηκαν και γράφτηκαν πολλά. Ο δεύτερος ο Κώστας Φορτούνηςήρθε στην επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες για κάτι εντελώς διαφορετικό: για την απόφασή του να δωρίσει το ποσό των 50.000 ευρώ, το οποίο του δόθηκε –όπως και σε όλους τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ελλάδας από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στην Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Στέγη Ειδικής Θεραπευτικής και Επαγγελματικής αγωγής Πύλης Τρικάλων». Με αυτόν τον τρόπο έδειξε ότι όχι μόνο δεν ξεχνάει την πόλη καταγωγής του, τα Τρίκαλα, αλλά ούτε και τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας.
Επειδή, με αφορμή το περιστατικό με τον Κατίδη, πολλά έχουν γραφτεί για το σχολείο που δεν παρέχει τη βασική μόρφωση στα παιδιά (εκτός κι αν έχει αλλάξει συγκλονιστικά κάτι από τότε που τελειώσαμε εμείς το σχολείο, οι ναζιστικές θηριωδίες ήταν μέρος της διδακτέας ύλης), θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι ούτε η προσφορά προς τον συνάνθρωπο κατέχει ιδιαίτερο μέρος της ύλης. Αποτελεί όμως μέρος της κοινωνικής μόρφωσης που κάθε άνθρωπος οφείλει να καλλιεργήσει, ακόμη κι αν το σχολείο δεν είναι το πιο πρόσφορο έδαφος για κάτι τέτοιο.
Από τη στιγμή που ένας 20χρονος θεωρείται ώριμος να ψηφίσει, να κάνει παιδιά και να ασκεί κάποιο επάγγελμα ευθύνης πρέπει να θεωρείται ώριμος και να αναλαμβάνει τις συνέπειες των πράξεών μας.

Εξίσου πολλά όμως έχουν γραφτεί και για το μορφωτικό/ κοινωνικό/ νοητικό/ πνευματικό επίπεδο των ποδοσφαιριστών. Η κίνηση ωστόσο του Κώστα Φορτούνη δείχνει ότι το να βάζουμε όλους τους 20χρονους και όλους τους ποδοσφαιριστές στο ίδιο τσουβάλι είναι εντελώς απλουστευτική και παραπλανητική. 

Κι επειδή στη χώρα αυτή έχουμε μάθει να καταδικάζουμε μετά βδελυγμίας το κακό παράδειγμα (στην συγκεκριμένη περίπτωση του Κατίδη) ας επικροτήσουμε το καλό (του Κώστα Φορτούνη). Έτσι, για αλλαγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.