Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΤΕΙ ΚΑΙ ΑΕΙ


Γενική εικόνα πτώσης των βάσεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ παρουσιάζουν τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.
Σε 338 τμήματα από όλα τα Ιδρύματα σημειώθηκε πτώση, με μεγαλύτερη σε εκείνα των αστικών κέντρων, καθώς και στα Ιδρύματα «πρώτης γραμμής». Και στην Κορινθία όμως σημειώθηκε μεγάλη επιτυχία αφού από τους 1047 υποψηφίους, οι 812 πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας, δηλαδή σε ποσοστό επιτυχίας 77,5%!!

Σίγουρα σε αυτό βοήθησε πάρα πολύ η μεγάλη πτώση των βάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο και επαληθεύτηκε αυτό που λένε οι εκπαιδευτικοί, ότι δηλαδή «όταν είναι δύσκολα τα θέματα και κλαίνε στις Πανελλήνιες οι μαθητές, γελάνε τον Αύγουστο όταν βγαίνουν οι βάσεις», θέλοντας να επισημάνουν ότι η πτώση λόγω των δύσκολων θεμάτων, οδηγεί μαθηματικά στην εισαγωγή περισσότερων μαθητών στις σχολές. Στο θέμα αναφέρθηκε ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Βασίλης Σαμαράς και ο διευθυντής του 2ου λυκείου Κορίνθου, Παναγιώτης Καρκατζάκος.






Πηγή:axiotnv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.