Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Ταλιατέλλες με καλαμαράκια σε σάλτσα φρέσκιας ντομάτας με κρασί και κονιάκ



Συνταγή για 4 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 45-50 λεπτά

Υλικά
1 πακέτο ταλιατέλλες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1.500γραμμάρια καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κιλό ντομάτες χοντροκομμένες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1 κουταλάκι κόκκινο καυτερό πιπέρι
μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
μισό ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
μισό ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη.


Εκτέλεση

Πλένω καλά τα καλαμαράκια με άφθονο νερό και τα αφήνω να στραγγίσουν.

Τσιγαρίζω σε χαμηλή φωτιά το ελαιόλαδο με τα κρεμμύδια για 4-5 λεπτά. Προσθέτω τα
καλαμαράκια και τα σβήνω με το κρασί και το κονιάκ.
Προσθέτω τις ντομάτες, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Αφήνω τα καλαμαράκια να βράσουν σε χαμηλή φωτιά και εάν χρειαστεί, προσθέτω λίγο νερό.

Βράζω τις ταλιατέλλες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Τις σουρώνω και τις ανακατεύω με 2 κουταλιές ελαιόλαδο.

Σερβίρω τις ταλιατέλλες σε μια μεγάλη πιατέλα και ρίχνω από πάνω τη σάλτσα με τα καλαμαράκια.
Τρίβω φρέσκο πιπέρι και πασπαλίζω με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.





Πηγή: http://www.news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.