Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Τις τελικές αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους έλαβαν χθες  Παρασκευή
, οι καθηγητές, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης των προέδρων των ΕΛΜΕ με το προεδρείο της ΟΛΜΕ. Μέχρι την ώρα που έκλεινε η ύλη της εφημερίδας δεν είχε παρθεί απόφαση, πάντως οι πληροφορίες έκαναν λόγο για συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων και την ερχόμενη εβδομάδα.  Οι τοπικές ενώσεις των καθηγητών συνεδρίασαν την Πέμπτη, χωρίς συγκεκριμένη πρόταση από την Ομοσπονδία τους για το πώς θα κινηθούν από εδώ και στο εξής. Η συνεδρίαση του προεδρείου της Ομοσπονδίας ολοκληρώθηκε την Τετάρτη χωρίς κοινή πρόταση προς τις ΕΛΜΕ. Οι παρατάξεις που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ προτείνουν νέα πενθήμερη απεργία, το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) 48ωρες επαναλαμβανόμενες, η ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ) μία τριήμερη απεργία και η ΔΑΚΕ (ΝΔ) μία 48ωρη. Σύμφωνα με στοιχεία των Περιφερειακών Διευθύνσεων την Πέμπτη, απήργησε μόλις ένας στους πέντε δασκάλους και καθηγητές. Για κάμψη της απεργιακής κινητοποίησης έκανε λόγο στο ΑΠΕ το μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος. Σύμφωνα με στοιχεία που έχει ο ίδιος στη διάθεσή του, στη Γ' Αθήνας το ποσοστό συμμετοχής έπεσε στο 44% από 59% την Τετάρτη, στα Τρίκαλα στο 22% από 40%, στη Λάρισα στο 27% από 47% και στην Χαλκιδική στο 40% από 65%. «Κάθε μέρα απεργίας αφαιρεί από την τσέπη των απεργών από 60 έως 70 ευρώ. Με τόσες περικοπές που έχουν γίνει στους μισθούς, δεν είναι εύκολη μια απεργία διαρκείας» τόνισε. Εκ μέρους των δασκάλων, ο πρόεδρος της ΔΟΕ Χαράλαμπος Κόκκινος σημείωσε ότι απόφαση για το μέλλον της απεργιακής κινητοποίησης θα ληφθεί το Σαββατοκύριακο και σε συντονισμό με την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ. Από πλευράς συμμετοχής, «η χθεσινή ήμερα ήταν πολύ καλή και η σημερινή καλή» ανέφερε ο Χ.Κόκκινος. Σύμφωνα με τη ΔΟΕ, την Τετάρτη απήργησε το 85% των δασκάλων και την Πέμπτη το 65%.

Η απόφαση των καθηγητών της Κορίνθου…

 Σε δηλώσεις του για την απόφαση της Γ.Σ. και του Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ ο γραμματέας της Ι. Τριπικέλης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Στη Γ.Σ. των μελών της Α΄ ΕΛΜΕ την Πέμπτη έγινε μια διεξοδική συζήτηση μεταξύ των συναδέλφων που κράτησε αρκετή ώρα. α) Ομόφωνα επικυρώθηκε το πλαίσιο αιτημάτων της προηγούμενης Γ.Σ. β) Ομόφωνα αποφάσισαν για την ανάγκη συνέχισης των κινητοποιήσεων γ) Σε σχέση με το είδος των κινητοποιήσεων πλειοψήφισε η πρόταση για συνεχόμενη στάση εργασίας με παράλληλη συνέχιση των δράσεων όπως της προηγούμενης εβδομάδας. δ) αποφασίστηκε η διεύρυνση του απεργιακού αγώνα με συναδέλφους που θα μελετήσουν το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο και θα προετοιμάζουν το περιεχόμενο σχετικής ενημερωτικής ημερίδας που θα διοργανωθεί το επόμενο διάστημα. Μετά το πέρας της Γ.Σ. συνεδρίασε το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ το οποίο κατά πλειοψηφία α) επικύρωσε το είδος των κινητοποιήσεων που αποφάσισε η Γ.Σ. και εξουσιοδότησε τον πρόεδρο να το καταθέσει ως πρόταση στη Γ.Σ. της Ομοσπονδίας. β) σε περίπτωση που η σχετική πρόταση δεν έχει την απαιτουμένη πλειοψηφία  για να γίνει αποδεκτή από τη Γ.Σ. των προέδρων , ο πρόεδρος εξουσιοδοτείτε να στηρίξει  εκείνη την πρόταση κινητοποιήσεων η οποία θα είναι πλησιέστερη χρονικά στη  αρχική πρόταση (όπως αυτή υπερψηφίστηκε από τη Γ.Σ.). Επιπλέον τα παρόντα μέλη του Δ.Σ. αποφάσισαν ότι την Παρασκευή 20-9-2013 θα απεργήσουν στην μνήμη του Παύλου Φύσσα  και   καλούν όλους τους συναδέλφους του κλάδου να πράξουν το ίδιο».






Πηγή:axiotv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.