Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Ερώτηση Μπούκουρα για το νερό του Σχίνου


ΘΕΜΑ: «Άμεση ανάγκη αποκατάστασης του δικτύου ύδρευσης στο Σχίνο Κορινθίας»


Σοβαρά προβλήματα σχετικά με το δίκτυο ύδρευσης αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του οικισμού Σχίνου Κορινθίας που βρίσκεται στον Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων. Κατόπιν εργαστηριακών αναλύσεων σε δείγματα νερού από οικίες της περιοχής, προέκυψε μεγάλη συγκέντρωση ολικού χρωμίου και εξασθενούς χρωμίου, ουσιών με τοξικό και καρκινογόνο χαρακτήρα. Το φαινόμενο αυτό οφείλεται στη ρύπανση του νερού με τοξικά βαρέα μέταλλα, εξαιτίας της διοχέτευσης του δικτύου με ποσότητες υδάτων από ρυπασμένες γεωτρήσεις.

Πρόσφατα, μάλιστα, η ΔΕΥΑΛ-Π (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Λουτρακίου – Περαχώρας) ενημέρωσε τους κατοίκους της περιοχής για την ακαταλληλότητα του νερού προς πόση, ανακοινώνοντας πως «οι ποσότητες του πόσιμου νερού του οικισμού Σχίνου της Τ.Κ. Πισίων δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών ύδρευσης, ως εκ τούτου στο δίκτυο ύδρευσης θα χρησιμοποιηθούν γεωτρήσεις με αυξημένα χλωριούχα ιόντα και το παρεχόμενο νερό του υδροδικτύου δεν θα είναι κατάλληλο προς πόση παρά μόνο για δευτερεύουσες χρήσεις».

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι αναγκασμένοι να προμηθεύονται νερό είτε από κοινόχρηστες βρύσες της κοινότητας είτε από βυτιοφόρα, ενώ επικρατεί έντονη ανησυχία σχετικά με τις επιπτώσεις της προβληματικής κατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην υγεία των κατοίκων.

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Τι έχουν πράξει μέχρι σήμερα για την αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης του οικισμού Σχίνου Κορινθίας; Θα μεριμνήσουν για την άμεση επίλυση του προβλήματος;
Έχουν αναζητηθεί τα ακριβή αίτια της μόλυνσης του νερού και οι τυχόν ευθύνες φυσικών και νομικών προσώπων και των αρμόδιων για το δίκτυο ύδρευσης οργάνων της διοίκησης;

Αθήνα, 29/08/2013
Ο Ερωτών Βουλευτής
Ευστάθιος Μπούκουρας
Βουλευτής Κορινθίας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.