Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:Ζήτησαν 500 ευρώ για να μεταφέρουν τη σορό που ξεβράστηκε στην Τουρκία


Αντιμέτωποι με το πιο σκληρό, το πιο ανάλγητο πρόσωπο της ελληνικής γραφειοκρατίας και μάλιστα επί τουρκικού εδάφους, βρέθηκαν οι συγγενείς του 53χρονου καθηγητή Αγγλικών Κώστα Αργυρόπουλου.





Πρόκειται για τον εκπαιδευτικό που αγνοούνταν επί τρεις ημέρες λόγω της θεομηνίας στη Ρόδο και τελικά η σορός του ξεβράστηκε στα τουρκικά παράλια.

Όπως αποκαλύπτει ο Δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας, ο οποίος συνόδευσε τα αδέλφια του νεκρού καθηγητή στην Τουρκία – προκειμένου να τους διευκολύνει με τις διαδικαδίες αναγνώρισης και παραλαβής της σορού -το ελληνικό προξενείο της Σμύρνης ζήτησε από τους συγγενείς του το εξωφρενικό ποσό των 500 ευρώ για την μεταφορά του στην Ελλάδα.

Προς το παρόν βέβαια, οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, καθώς άλλα τοπικά πρακτορεία ειδήσεων κάνουν λόγο για 700 ευρώ.

Ο κ. Παπακαλοδούκας δεν διστάζει να καταγγείλει την αναλγησία του ελληνικού κράτους και μιλάει ανοιχτά κατά των αρμοδίων.

Συγκεκριμένα, λέει χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος οικειοθελώς συνόδευσε τους συγγενείς του άτυχου εκπαιδευτικού στην Τουρκία για την αναγνώριση της σορού του.

Ο ίδιος αναφέρει ότι «όταν ολοκληρώθηκε η ταυτοποίηση παρουσία εισαγγελέα και ενώ το κράτος της Τουρκίας απλοποίησε ουσιαστικά τις διαδικασίες, ώστε οι συγγενείς να συνοδεύσουν άμεσα τον άνθρωπο τους στη Ρόδο, το ελληνικό προξενείο Σμύρνης ζήτησε 500 ευρώ για το φέρετρο που θα μετέφερε το νεκρό στη Ρόδο.

Δεν ντράπηκαν ούτε την αδελφή του θύματος που προσπαθούσαμε να τη συνεφέρουμε, καθώς είχε λιποθυμήσει μετά την αναγνώριση της σορού.

Το τουρκικό κράτος έκανε τα πάντα να μας βοηθήσει. Παρακάμψαμε γραφειοκρατικές διαδικασίες 15 ημερών για να πάρουμε αυθημερόν τη σορό, οι Τούρκοι μάς βοήθησαν στα πάντα, ενώ η υπάλληλος του ελληνικού προξενείου της Σμύρνης, που υποτίθεται ότι είμαστε και ευρωπαϊκό κράτος, μάς ζήτησε 500 ευρώ. Αποδείξαμε πόσο γελοίο κράτος είμαστε, ντροπή!»

Παρ” όλα αυτά, τα αδέλφια του άτυχου εκπαιδευτικού έδωσαν τελικά τα χρήματα και παρά τις ενστάσεις του Δημάρχου Σύμης για την απαράδεκτη αντιμετώπισή τους από την πλευρά του ελληνικού κράτους.

Πάντως, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, ο οποίος ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο για το απίστευτο περιστατικό αποφάσισε να επιστρέψει το ποσό των 500 ευρώ στους συγγενείς του άτυχου θύματος.

Καταλήγοντας, ο Δήμαρχος Σύμης ανέφερε ότι οι συγγενείς ζήτησαν στην κηδεία να μην παραβρεθεί κανένας άλλος από τις τοπικές αρχές, εκτός από τον Δήμαρχο Σύμης.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.