Σάββατο 19 Απριλίου 2014

ΔΕΙΤΕ: 10 χώρες που πιθανόν δεν έχεις ακούσει ποτέ



Μια χώρα είναι...




μια περιοχή που επισημαίνεται νόμιμα ως χωριστή οντότητα στην πολιτική γεωγραφία και όλες οι χώρες διαφέρουν η μια από την άλλη. Ορισμένες χώρες είναι τόσο διάσημες που τις γνωρίζουν σχεδόν όλοι, αλλά πρέπει πραγματικά κάποιος να είναι τέρας γεωγραφίας για να γνωρίζει τις 10 χώρες που υπάρχουν παρακάτω.


10. Vanuatu


Το 90% των νοικοκυριών του Vanuatu καταναλώνουν ψάρια και το 80% ζουν σε αγροτικά, απομονωμένα χωριά με δικούς τους κήπους και προμήθειες τροφίμων. Οι καταδύσεις είναι ένα πολύ δημοφιλές σπορ εδώ. Τα τσουνάμι δεν είναι σπάνιο πράγμα στο Vanuatu και οι σεισμοί έχουν μια αρνητική επιρροή στην οικονομία της χώρας.


9. Nauru

Το Nauru, μια πρώην αποικία της γερμανικής αυτοκρατορίας, είναι επίσης γνωστό ως «Pleasant Island of the South Pacific» (Ευχάριστο νησί του Νότιου Ειρηνικού). Οι άνθρωποι του Nauru συλλέγουν το νερό της βροχής κατά την διάρκεια των μουσώνων (Νοέμβρη – Φεβρουάριο), επειδή τα αποθέματα είναι πολύ περιορισμένα σε γλυκό νερό. Το πιο δημοφιλές άθλημα σε αυτή την χώρα είναι το αυστραλιανό ποδόσφαιρο και έχουν το δικό τους πρωτάθλημα, με 7 ομάδες.


8. Tuvalu

Το Tuvalu, είναι μια συνταγματική μοναρχία με την βασίλισσα Ελισάβετ την δεύτερη ως αρχηγό του κράτους. Δεν έχουν τακτικές στρατιωτικές δυνάμεις και δεν ξοδεύουν χρήματα για αμυντικούς σκοπούς. Το Tuvalu είναι η 4ημικρότερη χώρα στον κόσμο. Οι πρώτοι κάτοικοι αυτής της χώρας ήταν άνθρωποι από την Πολυνησία.


7. Comoros

Το Comoros είναι ένα αφρικανικό νησιωτικό έθνος στον Ινδικό Ωκεανό, μεταξύ της Μοζαμβίκης και της Μαδαγασκάρης. Το νησί είναι μια παλιά γαλλική αποικία και σήμερα υπάρχουν περίπου 300.000 Comorians που ζουν στην Γαλλία. Το 98% του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι.


6. Guernsey


Το Guernsey είναι υπό την ευθύνη του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά δεν υπολογίζονται ως τμήμα του, καθώς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Guernsey βρίσκεται στην Μάγχη, στις ακτές της Νορμανδίας. Έχουν πλήρη αυτονομία για τις εσωτερικές υποθέσεις και συζητούν για πλήρη ανεξαρτησία από το Βρετανικό Στέμα.


5. Isle of Man

Το Isle of Man, γνωστό και ως Mann, είναι ένα αυτοδιοικούμενο κρατίδιο του Βρετανικού Στέματος, το οποίο βρίσκεται στην θάλασσα της Ιρλανδίας, μεταξύ των νησιών της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας. Δεν αποτελούν μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η οικονομία του βασίζεται στις υπεράκτιες τραπεζικές συναλλαγές και τον τουρισμό. Το νησί κατοικείται από 6.500 π.Χ.


4. Tokelau

Το Tokelau είναι ένα μη αυτοδιοικούμενο έδαφος της Νέας Ζηλανδίας που αποτελείται από τρια νησιά. Το όνομα Tokelau είναι μια πολυνησιακή λέξη που σημαίνει «Βοριάς». Το νησί έχει την μικρότερη οικονομία από κάθε χώρα του κόσμου και αυτό το κάνει να εξαρτάται πλήρως από τις επιδοτήσεις της Νέας Ζηλανδίας. Το 96% του πληθυσμού είναι χριστιανοί και το 57% αυτών είναι γυναίκες.


3. Cook Islands

Οι νήσοι Cook είναι μια αυτοδιοιηκούμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία. Με πάνω από 90.000 τουρίστες ανά έτος, ο τουρισμός είναι η καλύτερη βιομηχανία και το κορυφαίο στοιχείο στην οικονομία του νησιού, πέραν από τις παράκτιες τραπεζικές συναλλαγές, τα μαργαριτάρια και την εξαγωγή φρούτων. Οι νήσοι Cook πήραν το όνομα τους από τον βρετανό θαλασσοπόρο James Cook, ο οποίος έφτασε στα νησιά το 1773.


2. Pitcairn Islands

Οι νήσοι Pitcairn, με τις επίσημες ονομασίες Pitcairn, Henderson, Ducie και Oeno, είναι μια ομάδα τεσσάρων ηφαιστειακών νήσων, πρώην βρετανική αποικία. Η γλώσσα τους είναι ένα μείγμα αγγλικών και ταϊτινών. Τα τελευταία χρόνια η εκκλησία του νησιού έχει κλείσει, διότι μόνο 8 νησιώτες την επισκέπτονταν τακτικά. Υπάρχει μόνο μια καφετέρια-μπαρ στο νησί και το κατάστημα της κυβέρνησης είναι το μόνο που πουλάει αλκοόλ και τσιγάρα. Συνήθιζαν να έχουν αυστηρούς ηθικούς νόμους οι οποίοι απαγόρευαν τον χορό, το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ.

1. Nagorno-Karabakh Republic

Η Δημοκρατία του Nagorno-Karabakh είναι μια ανεξάρτητη δημοκρατία που βρίσκεται μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν. Είναι μια από τις πιο ναρκοθετημένες περιοχές της Σοβιετικής Ένωσης, εξαιτίας του πολέμου του Nagorno-Karabakh (1991-1994). Εξακολουθούν να μην αναγνωρίζονται από κανένα κράτος, ακόμα και από την Αρμενία. Το 95% του πληθυσμού είναι Αρμένιοι και οι υπόλοιποι είναι Κούρδοι. Ο τουρισμός τους απευθύνεται βασικά σε Αρμένιους που ζουν στις δυτικές χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.