Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

«Κούρεμα» από 34 έως 325 ευρώ στις συντάξεις από την 1η Αυγούστου



Λιγότερα χρήματα θα παίρνουν χιλιάδες συνταξιούχοι από την 1η Αυγούστου λόγω της αλλαγής στον τρόπο φορολόγησης.

Η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι ότι μόνον όσοι λαμβάνουν σύνταξη κάτω από 750 ευρώ δεν θα έχουν μειώσεις, ενώ οι υπόλοιποι θα χάσουν κάθε μήνα από μερικές δεκάδες ως και μερικές εκατοντάδες ευρώ.
Ειδικότερα, μέχρι τώρα τα Ταμεία φορολογούν αυτοτελώς τις κρατήσεις και τις ειδικές εισφορές αλληλεγγύης.
Από την επόμενη σύνταξη όμως αυτό δεν θα ισχύει και έτσι θα υπάρξουν μειώσεις που σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς θα κυμανθούν από 34 ευρώ μέχρι και 325 ευρώ κάθε μήνα για κάθε συνταξιούχο.

Ο φόρος εισοδήματος θα πρέπει να υπολογίζεται ενιαία και να παρακρατείται κάθε μήνα από τις αποδοχές των ασφαλισμένων με βάση το άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων και βάση των συντελεστών 22%, 32% και 42%.
Οι μειώσεις θα ισχύσουν από την επόμενη σύνταξη που θα καταβληθεί τέλος Ιουλίου
Η εισφορά αλληλεγγύης, θα υπολογίζεται και αυτή ενιαία, κάθε μήνα με βάση τις μηνιαίες αποδοχές για όσους στα συνολικά τους εισοδήματα από κύριες και επικουρικές λαμβάνουν πάνω από 12.000 τον χρόνο.
Σε αυτές τις περιπτώσεις θα υπολογίζονται οι κρατήσεις με συντελεστή από 1% ως 4%.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.