Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Πιστός στο ραντεβού με τον βάθρο ο Ηλιάδης (video)




 Ο Έλληνας τζουντόκα επέστρεψε στην κορυφή του κόσμου έπειτα από τρία χρόνια, δείχνοντας απόλυτα συνεπής με τα μετάλλια


Το μεσημέρι της Παρασκευής ο Ηλίας Ηλιάδης προσέφερε άλλη μια επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Τσέλιαμπινσκ με πέντε νίκες στη κατηγορίας των -90κ.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο «Mr Ippon» ανεβαίνει στη κορυφή του βάθρου σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, με αυτό το μετάλλιο να είναι το τρίτο χρυσό και συνολικά το έκτο μετάλλιο στη γεμάτη επιτυχίες καριέρα του.

Ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης των αγώνων του 2012, έδειξε για ακόμα μια φορά το πόσο μαχητής είναι και αν αναλογιστεί κανείς πως πριν από τέσσερις μήνες υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο γόνατο και σήμερα κατάφερε να γίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής, καταλαβαίνει την αγάπη και το πάθος που έχει για το τζούντο.

Συγχαρητήρια από την πολιτική ηγεσία

Συγχαρητήρια στον Ηλία Ηλιάδη μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τζούντο απέστειλαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας αναφέρει: 

«Θερμότατα συγχαρητήρια για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η νίκη σας επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά τη διάκρισή σας στο χώρο του τζούντο χαρίζοντας σε όλους μας μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια»

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς αναφέρει:

«Θερμά συγχαρητήρια για τη νέα μεγάλη σου επιτυχία. Οι συνεχείς διακρίσεις σου και η συνέπειά σου στην σκληρή δουλειά αποτελούν παράδειγμα για όλους τους Έλληνες. Σ' ευχαριστούμε για ακόμα μία φορά».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Μια εξαιρετική μέρα ξημέρωσε σήμερα για τον ελληνικό αθλητισμό με τον Ηλία Ηλιάδη να αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την μεγάλη κλάση του με την κατάκτηση της κορυφαίας διάκρισης στο αγώνισμα του. Θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες στον Έλληνα παγκόσμιο πρωταθλητή του τζούντο που σήμερα έγραψε μια ακόμη χρυσή σελίδα για τον ελληνικό αθλητισμό.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, δήλωσε:

«Σήμερα ήταν μια πολύ καλή μέρα με μεγάλες επιτυχίες για τον ελληνικό αθλητισμό. Τα χρυσά μετάλλια του Ηλία Ηλιάδη και των Σπύρου Γιάνναρου, Παναγιώτη Μαγδανή, Λευτέρη και Γιώργου Κόνσολα στο τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών, καθώς και το αργυρό της Κατερίνας Νικολαϊδου, μας γέμισαν υπερηφάνεια και αποτελούν ακόμα μία ηχηρή απόδειξη της ποιότητας και της δυναμικής του ελληνικού αθλητισμού, που χάρη στους αθλητές και τις αθλήτριές μας συνεχίζει να μας χαρίζει σπουδαίες διακρίσεις».

Δείτε τον αγώνα (από το 1:29.21) και την απονομή (από το 2:07.30): 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.