Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Ορκίστηκε το νέο ΔΣ της Αθήνας. Απαγορεύτηκε η είσοδος στον Ηλία Παναγιώταρο. Συγκέντρωση μελών Χρυσής Αυγής





Με αυξημένα μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η ορκωμοσία του νέου

δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, καθώς ανάμεσα στους δημοτικούς συμβούλους που ορκίστηκαν ήταν ο προφυλακισμένος Ηλίας Κασιδιάρης και άλλα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Έξω από το Γκάζι, όπου έγινε η τελετή, υπήρχαν συγκεντρωμένοι οπαδοί της Χρυσής Αυγής, ενώ λίγο πιο μακριά, στην Ιερά Οδό, πραγματοποιείται αντιφασιστικό συλλαλητήριο.


Λίγο πριν από την έναρξη της τελετής, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος προσπάθησε να εισέλθει στην αίθουσα χωρίς να έχει πρόσκληση. Τελικώς, δεν του επετράπη η είσοδος και περιορίστηκε στην αίθουσα όπου βρίσκονταν οι συνοδοί.






"Όποιος ηλίθιος έδωσε αυτή την εντολή, θα πρέπει να ξέρει πως βάσει του Καλλικράτη, ένας εκλεγμένος βουλευτής μπορεί να παρακολουθεί χωρίς πρόσκληση τελετές ορκωμοσίας", είπε ο Ηλίας Παναγιώταρος.

"Πάμε γερά" φώναζε εν τω μεταξύ στον Ηλία Κασιδιάρη, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του.

"Είπαμε να βάλουμε τους κλέφτες στη φυλακή, αλλά προλάβανε και μας βάλανε εκείνοι. Αλλά δεν τρέχει τίποτα, στο τέλος νικάει πάντα η Ελλάδα", φώναζε, ενώ ακούστηκε και το σύνθημα "Δεν πειράζει Χούντα είναι θα περάσει" και "η Ελλάδα ανοίγει στους Έλληνες"






Σημειώνεται ότι η δημοτική παράταξη του δημάρχου Γιώργου Καμίνη και οι αριστερές παρατάξεις ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο, και οι υπόλοιπες με θρησκευτικό όρκο.

Με αφορμή την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου, ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε ότι «ο ουσιαστικός όρκος που δίνουν σήμερα οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ανοιχτής Πόλης είναι ο ίδιος που περιλαμβάνεται στο “συμβόλαιο” που σύναψαν με τους πολίτες της Αθήνας, τόσο κατά την προεκλογική περίοδο, όσο και στην καθημερινή παρουσία και παρέμβαση της δημοτικής μας παράταξης τα προηγούμενα 8 χρόνια στην πόλη».

Και πρόσθεσε: «Δηλαδή, αγώνας για μία Αθήνα της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της δημοκρατίας. Αγώνας ενάντια στην πολιτική του μνημονίου που καταδικάζει τους συνανθρώπους μας στην ανεργία, την ανασφάλεια και το περιθώριο. Αγώνας ενάντια στα μικρά και τα μεγάλα συμφέροντα που λειτουργούν ενάντια στο δημόσιο συμφέρον με την ανοχή της δημοτικής αρχής. Αγώνας διαρκής, ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό, για τον εξοβελισμό του μίσους και του φόβου από τις γειτονιές της Αθήνας».











Η Ουρανία Μιχαλολιάκου, νέα Δημοτική Σύμβουλος Αθηνών






Συγκεντρωμένοι οπαδοί της Χρυσής Αυγής στο σημείο της ορκωμοσίας









Ορκίσθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας από amnawebtv



Μεταγωγή Ηλία Κασσιδιάρη προς Κατάστημα... από stefanelonikitelo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.