Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Να γιατί η Ελένη Μενεγάκη κερδίζει 900.000 ευρώ το χρόνο!




“Αν δεν τα φέρνει, πώς θα τα πάρει;”. Η παραπάνω ατάκα περικλείει έναν από τους θεμελιώδεις νόμους της απλής μπακαλικής. Δεν χρειάζεται να είσαι πτυχιούχος του LSE για να την κατανοήσεις, προφανώς και θα έχει ειπωθεί πολύ προτού ιδρυθεί η ευρωπαϊκή Μέκκα της οικονομικής σκέψης. Δεν νοείται να είσαι επιχειρηματίας και να σκορπάς τα λεφτά σου. Δεν πληρώνεις κανέναν επειδή είναι καλό παιδί (αυτόν τον κάνεις φίλο ή γαμπρό), αλλά για τα χρήματα που φέρνει στο μαγαζί.

Άρα, πόσο προκλητικός μπορεί να είναι ο μισθός της Ελένης Μενεγάκη όταν το όνομά της σηματοδοτεί κάτι πολύ πιο μεγάλο από το επάγγελμα της παρουσιάστριας που το συνοδεύει; Το brand name που έχει χτίσει και τα ποσά που διακινούνται γύρω από το όνομά της, την κατατάσσουν άνετα στην κατηγορία της “ελαφράς βιομηχανίας”.

Ας πάρουμε για παράδειγμα την σεζόν που μας πέρασε, με την εκπομπή της Ελένης να μην κάνει εξωπραγματικά νούμερα τηλεθέασης, αλλά σε όλη τη διάρκειά της να είναι φορτωμένη με διαφημιστικά. Πολλά διαφημιστικά. Τι μπορεί να ώθησε τους διαφημιστές να στριμώχνονται στην ουρά για να αγοράσουν τηλεοπτικό χρόνο μιας εκπομπής που δεν σάρωνε στους πίνακες τηλεθέασης; Τίποτε περισσότερο από το πρόσωπο της Ελένης Μενεγάκη. Για να είμαστε πιο ακριβείς, η 43χρονη παρουσιάστρια κάνει γκελ στα εμπορικά κοινά και μάλιστα, στο γυναικείο κοινό 25-34, αγαπημένο των διαφημιστών. Έτσι, σύμφωνα με την AGB, η εκπομπή της στις ηλικίες 15-44 σημείωσε ποσοστό της τάξης του 23,5%, ενώ οι υψηλότερες αποδόσεις της εκπομπής σημειώθηκαν στις γυναίκες 25-34 ετών με μέσο όρο 29,2%.

Παρόλο που η ίδια δεν έχει πλασάρει ποτέ τον εαυτό της ως fashion icon, καταφέρνει να προσελκύει προϊόντα μόδας. Καθημερινά, πληροφορεί το αφηνιασμένο για γνώση κοινό της, τη φίρμα του φορέματος που φορά το μεσημέρι στην εκπομπή της.

Διαβάστε τη συνέχεια στο toratora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.