Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΤΑ ΚΑΛΑΜΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ;!




Το φετινό καλοκαίρι ήταν το χειρότερο καλοκαίρι για τον επαγγελματικό κόσμο αλλά κι για την ίδια την εικόνα της πόλης στην πλέον τουριστική παραλία της.

Η πάλαι ποτέ σφύζουσα από ζωή και διασκέδαση παραλία που είχε αναδεχθεί σε ΤΟP 1 παραλία του νομού , με χιλιάδες επισκέπτες από την× Αττική και όλη την× Κορινθία, φέτος το καλοκαίρι ήταν κυριολεκτικά αγνώριστη προς το χειρότερο φυσικά.



Τα περισσότερα μαγαζιά έβαλαν λουκέτο και η νεολαία (κυρίως) γύρισε την πλάτη της στην παραλία.

Ακόμα χειρότερα έχουν γίνει τα πράγματα τώρα που χειμωνιάζει . Πέντε-έξι μαγαζιά είναι όλα κι όλα που θα μείνουν ανοιχτά και θα υπάρχει φως στην παραλία.

Απορίας άξιον πάντως είναι πως στην ανατολική πλευρά της παραλίας σε συγκεκριμένη μεγάλη ιδιοκτησία καταστημάτων έχει μείνει ανοιχτό μόνο ένα μαγαζί και όλοι οι άλλοι επαγγελματίες ξενοίκιασαν και έφυγαν.

Είχαμε πάλι αρθρογραφήσει για το συγκεκριμένο θέμα. Ενώ οι επαγγελματίες στο κεντρικό και δυτικό κομμάτι της παραλίας τραβιούνται ακόμα στα δικαστήρια και έχουν φάει υπέρογκα πρόστιμα για πρασιές και κατασκευές στο ανατολικό κομμάτι οι δικαστικές εκκρεμότητες έχουν τελειώσει!!

Πως συμβαίνει κάτι τέτοιο; Υπάρχει μια παραλία δύο ταχυτήτων;

Έχει κάποια συγκεκριμένη ανάμιξη ο Δήμος Κορίνθιων που ευνοεί μόνο συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα;

Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με την× Αρχή και να μας δώσει την δική της άποψη αλλά στάθηκε αδύνατο.

Ρωτάμε λοιπόν και ας απαντήσει Δημόσια .

Τι ισχύει πολεοδομικά για την ανατολική πλευρά της παραλίας και με ποιο τρόπο λύθηκαν οι δικαστικές εκκρεμότητες;

Αληθεύει ότι συγκεκριμένος επιχειρηματίας όπως διαδίδει έχει έρθει σε συμφωνία με τον Δήμο και έχει έτοιμα σχέδια για ανάπλαση του ανατολικού κομματιού της παραλίας.

Αν είναι έτσι τότε την ανάπλαση την έχουν αναλάβει επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία και θα ωφεληθούν τα μέγιστα ενώ θα πληρώσει ο Δήμος Κορινθίων δηλαδή όλοι εμείς;

Γιατί φυσικά είναι γνωστή η συνταγή της κερδοσκοπίας. Πρώτα υποβαθμίζεις μια περιοχή και φεύγουν όλοι. Και όταν την αναβαθμίσεις και πάρει αξία τότε πουλάς "μαύρο χαβιάρι"!

Με την προϋπόθεση ότι αυτή η παραλία είναι ο καθρέπτης της τουριστικής εικόνας της πόλης και ότι δεν ανήκει σε δυο-τρεις «προστάτες» της επιχειρηματίες , το× Συμβούλιο οφείλει να ασχοληθεί το συντομότερο με το σοβαρό αυτό θέμα και να ενημερωθούνοι× Κορίνθιοι πολίτες.

sfedona.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.