Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Κορινθία: Ξένοι Διπλωμάτες γνωρίζουν την Ελλάδα



Πραγματοποιήθηκε στις 18/10/2014 η πρόσφατη ολοήμερη εκδρομή-εξόρμηση του Προξενικού Σώματος Ελλάδος ( CCGConsular Corps in Greece στην ορεινή Κορινθία στα πλαίσια της προβολής της χώρας μας  που οργάνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο 2012-2014, «οι ξένοι Διπλωμάτες γνωρίζουν την Ελλάδα».

Οι Διπλωμάτες-Πρόξενοι και οι οικογένειες τους  από πολλές  χώρες ( Ην. Βασίλειο, Ιρλανδία, Αιθιοπία, Σλοβακία, Σλοβενία, Κροατία, Τυνησία, , Καζακστάν, Μεξικό, Νικαράγουα, Παραγουάη, Εκουαδόρ(Ισημερινός), Βραζιλία, Ελλάδα (Νομική σύμβουλος του  Γραφείου Πρωθυπουργού). επισκέφτηκαν την λίμνη και το ιδιαίτερης πολιτιστικής αξίας  Μουσείο  περιβάλλοντος της  Στυμφαλίας το οποίο ανήκει στο πολιτιστικό ίδρυμα της τράπεζας Πειραιώς και στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευομένων Περιοχών Natura2000. -Στο συγκεκριμένο Μουσείο το Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014, είχε πραγματοποιηθεί διεθνής συνάντηση με θέμα «Πολιτιστικά τοπία σε περιοχές Natura 2000» με πολύ μεγάλη επιτυχία. ( Στόχος του Μουσείου  είναι να ευαισθητοποιήσει οικολογικά το κοινό αλλά και να διασώσει  την γνώση της παραδοσιακής τεχνολογίας της περιοχής)-.   



Η περιήγηση των διπλωματών συνεχίστηκε στο Ιστορικό μοναστήρι του Ζαρακά του 13ου αιώνα, στην λίμνη Δόξα, στο Μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου, καθώς και στο παραδοσιακό χωριό Γκούρα στο  Ναό των Ταξιαρχών. Ενδιαφέρουσα επίσης ήταν και η επίσκεψη σε παραδοσιακό τυροκομείο  όπου όλοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.



Οι Πρόξενοι και οι ξένοι Διπλωμάτες, απόλαυσαν την περιήγηση σε τόσο ενδιαφέροντα μέρη της Ελλάδος  και ζήτησαν η προσπάθεια αυτή  να συνεχιστεί αφού με αυτό τον τρόπο φωτίζονται όμορφες περιοχές που ο ξένος ταξιδιώτης είναι δύσκολο να ανακαλύψει από μόνος του.

Αυτή ήταν η τρίτη επίσκεψη  στην Κορινθία. Προηγήθηκαν η επίσκεψη στο Λουτράκι την 9/11/2013 και η επίσκεψη στην Αρχαία Κόρινθο και την  Νεμέα 29/3/2014, όπου τους Προξένους υποδέχτηκαν οι τοπικοί Δήμαρχοι.

Η οργάνωση της εκδρομής πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου  και υπό αιγίδα την Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, παρουσία του υπεύθυνου τουρισμού  κ. Νικόλαου  Καμπούρη.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Προξενικού Σώματος κα Τερίνα Αρμενάκη- Καλογεροπούλου επίτιμη Πρόξενος της Αιθιοπίας, υιοθέτησε και υποστήριξε ένθερμα και  την συγκεκριμένη δραστηριότητα . Η επίσκεψη διοργανώθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του Δ.Σ. του Προξενικού Σώματος κ. Μιγκέλ Καποάνο,  επίτιμο Πρόξενο της Νικαράγουα στην Ελλάδα. 

Η αρχική ιδέα για τις επισκέψεις στην Κορινθία δόθηκε από τον ταμία του Δ.Σ. του Προξενικού Σώματος Ελλάδος, Δρ Ιωάννη Λύρα, πλαστικό χειρουργό- επίτιμο Πρόξενο της Βραζιλίας, ενώ η επαφή με την περιφέρεια Πελοποννήσου και τους τοπικούς Δήμους,  έγινε εξολοκλήρου από την  Ιατρό Ενδοκρινολόγο Παρή-Ράπτη Λύρα η οποία κατάγεται από το Λουτράκι Κορινθίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.