Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Τελέσθηκε δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου (φώτο)




Το Σάββατο 25ην – 10 -2014 τελέσθηκε δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου

και συνιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου ως και Ιερό μνημόσυνο με την ευκαιρία της συμπληρώσεως ενός έτους από την εκδημία του μακαριστού Επισκόπου Κανώπου (Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) κυρού Σπυρίδωνος (κατά κόσμον Ιωάννου Μηλιώτη), μεγάλου Ευεργέτου της Αποστολικής Ιεράς Μητροπόλεώς μας.




Από ενωρίς Κληρικοί, και λαϊκοί, με ανακοίνωση του Σεβ. Ποιμενάρχου, μας, προσήλθαν να συμπροσευχηθούν υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού ΕπισκόπουΣπυρίδωνος, ο οποίος ως γνωστόν ενταφιάσθηκε, κατ᾿ επιθυμίαν του, στην εν λόγω Ι. Μονή.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ομιλήσας επίκαιρα αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του αειμνήστου Επισκόπου Κανώπου ως και στην προσφορά του στο παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, στην Ιερά Μητρόπολή μας και στην Εκκλησία ευρύτερα. Ακόμη έκανε αναφορά και στις προσωπικότητες δύο γυναικών, των οποίων και τα Ιερά μνημόσυνα ετελούντο κατ᾿ αυτήν την ημέρα, της μακαριστής Μοναχής Ταξιαρχίας, κτητορίσσης και Καθηγουμένης της Ι. Μονής Παναγίας Γοργοϋπηκόου Ψαχνών Ευβοίας και της αοιδίμου Σπυρούλας Δρίτσα, υπευθύνου του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας υπό την επωνυμίαν «ΟΙΚΟΣ ΑΓΙΑΣ ΧΛΟΗΣ», με κύριον γνώρισμα των προσωπικοτήτων και των δύο αυτών γυναικών την Χριστιανική πίστη και αγάπη, την ελεημοσύνη και την ανιδιοτελή ισόβιο προσφορά. Δεν παρέλειψεν όμως να ευχαριστήσει και τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεο για την συλλειτουργία Του και την παράστασή Του στο Μνημόσυνο.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας και του Μνημοσύνου τελέσθηκε επί του τάφου του μακαριστού Επισκόπου Κανώπου κυρού Σπυρίδωνος Επιμνημόσυνο Τρισάγιο. Στη συνέχεια υπό της Ιεράς Μονής παρετέθη Μοναστηριακή τράπεζα (μακαριά). Ας είναι αιωνία η Μνήμη των.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.