Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Αυτό είναι ένα ενδεικτικό σημάδι της κλιματικής αλλάγης





Οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η Ωκεανολογική και Ατμοσφαιρική Διεύθυνση αποκαλύπτουν ένα σπάνιο φαινόμενο


H τεράστια συγκέντρωση 35.000 θαλάσσιων ίππων που έχουν κυριολεκτικά στοιβαχτεί στην παραλία της βορειοδυτική Αλάσκας είναι μια εικόνα που αποτυπώνει το ανησυχητικό σημάδι των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. 

Η ομάδα της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας, βρέθηκε 700 μίλια βόρεια δυτικά από Anchorage, 5 μίλια βόρεια από Point Lay, στην κορυφή της Αλάσκας και απαθανάτισε την συγκέντρωση των θηλαστικών που θεωρείται η μεγαλύτερη που έχει ποτέ καταγραφεί. Οι εικόνες έχουν ημερομηνία καταγραφής μόλις λίγες μέρες πριν και σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα.



Ο Independent σημειώνει ότι τα θηλαστικά περνούν συνήθως τους χειμώνες στους πάγους των θαλασσών και κινούνται στα τμήματα του πάγου βόρεια μέσω του Βερίγγειου Πορθμού μεταξύ Αλάσκας και Ρωσίας ενώ τα καλοκαίρια βρίσκονται στη θάλασσα Chukchi από την άλλη πλευρά των Στενών. 

Ωστόσο, φέτος, οι πάγοι έχουν υποχωρήσει πολύ βόρεια για τους θαλάσσιους ίππους οι οποίοι δεν μπορούν να τους προσεγγίσουν και δεν είναι σε θέση να κυνηγούν στην γνώριμη Αλάσκα και Ρωσία, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται σε αριθμούς ρεκόρ στην παραλία. 

Η συγκέντρωση θαλάσσιων ίππων στις ακτές είναι ένα ολοένα και πιο συχνό φαινόμενο κατά την τελευταία δεκαετία. Μεγάλες συγκεντρώσεις έχουν καταγραφεί το 2007 και το 2011 αλλά αυτή φαίνεται να είναι η πολυπληθέστερη που παρατηρήθηκε μέχρι σήμερα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.