Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

"Ροζ" παγίδα μέσω skype: Νεαροί εκβίαζαν με γυμνές φωτογραφίες 37χρονη αποσπώντας 4.000 ευρώ


Εξιχνιάστηκε υπόθεση διαδικτυακής εκβίασης σε βάρος 37χρονης στην Πέλλα. Συνελήφθησαν δύο άνδρες

Νεαρός που ζει στη Σκύδρα Πέλλας έπεισε 37χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη με την οποία είχε συνομιλίες μέσω βιντεοκλήσεων να.. βγει από τα ρούχα της και, αφού τράβηξε εν αγνοία της φωτογραφίες, την εκβίαζε. Ο 22χρονος εκβιαστής πήρε από το θύμα του 4.000 ευρώ και διάφορα κοσμήματα.
Σύμφωνα με την Espresso, δράστης και θύμα γνωρίστηκαν σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης της Ρωσίας που λειτουργεί στα πρότυπα του Facebook. Γεωργιανοί και οι δύο με ελληνική υπηκοότητα άρχισαν να συνομιλούν μέσω ίντερνετ από τον περασμένο Οκτώβριο.
Κάποια στιγμή η σχέση τους έγινε πιο "στενή" και άρχισαν να συνομιλούν και μέσω βιντεοκλήσεων, μέσω skype. Κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της 37χρονης  πήρε το θάρρος να της ζητήσει να γίνει πιο αποκαλυπτική!
Εν αγνοία της την τραβούσε φωτογραφίες με ένα απλό πρόγραμμα στον υπολογιστή και η 37χρονη άρχισε να ζει τον εφιάλτη με τους πρώτους εκβιασμούς. "Θέλω χρήματα για να μην ανεβάσω τις φωτογραφίες σου στο ίντερνετ και μην τις στείλω στους συγγενείς σου", της είπε.
Η γυναίκα συνολικά του έδωσε 4.000 ευρώ ενώ του έστειλε και μερικά κοσμήματα τα οποία εκείνος πούλησε σε ενεχυροδανειστήριο. Ο νεαρός ζητούσε και άλλα χρήματα καθώς η΄θελε σύμφωνα με πληροφορίες να πάρει αυτοκίνητο! Η 37χρονη τότε απευθύνθηκε στο τμήμα εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Με το ίδιο πρόσχημα και με σκοπό να αποσπάσει παράνομα από την 37χρονη γυναίκα το επιπρόσθετο ποσό των (3.000) ευρώ, προγραμμάτισε μαζί της συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες , στον τόπο κατοικίας του, τη Σκύδρα Πέλλας.
Στο σημείο της συναλλαγής, προσήλθε και συνελήφθη ο δράστης, καθώς και ο 19χρονος συνεργός του, ο οποίος, καθ΄όλη τη διάρκεια της συνάντησης επιτηρούσε τον περιβάλλοντα χώρο.
Πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές έρευνες, με αποτέλεσμα στην κατοχή και στην οικία του δράστη να εντοπιστούν και να κατασχεθούν:
*Μία φορητή συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών αρχείων ( USB STICK ), η οποία περιείχε φωτογραφίες της παθούσας
*Ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής,
*Μία φορητή κάρτα μνήμης και
*Ένα βιβλιάριο καταθέσεων.
Για την ίδια υπόθεση, σχηματίσθηκε δικογραφία για «Αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος» σε βάρος 25χρονου πρώην ιδιοκτήτη ενεχυροδανειστηρίου κοσμημάτων στην περιοχή της Σκύδρας, ο οποίος αγόρασε από τον δράστη τα κοσμήματα της 37χρονης, έναντι χρηματικού ποσού.
Συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν συμμετοχή του δράστη σε παρόμοιες περιπτώσεις εκβίασης.
Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Εδέσσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.