Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ... ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΣΟ!



«Δώστε τα όλα»! Αυτή είναι η φράση που ακούγεται τις τελευταίες ώρες στο κυβερνητικό στρατόπεδο, μετά τις αδιέξοδες συζητήσεις με την τρόικα.

Οι δανειστές εμφανίζονται για μια ακόμη φορά ανυποχώρητοι και στέλνουν τελεσίγραφα στην ελληνική κυβέρνηση που εναγωνίως αναζητά τρόπους για να γλιτώσει τα χειρότερα απ' όσα βάζουν στο τραπέζι οι δανειστές.
Οι τροϊκανοί διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να δεχθούν καμία έκπτωση στα συμφωνηθέντα και ζητούν μέτρα εδώ και τώρα τα οποία θα φέρουν άμεσα έσοδα στα ταμεία για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό που υποστηρίζουν πως θα υπάρξει.
Ουσιαστικά, οι δανειστές κάνουν τη... δουλειά τους. Θέλουν αριθμούς και δεν τους ενδιαφέρει από πού θα προκύψουν. Η ελληνική κυβέρνηση όμως και όσοι ψήφισαν μνημόνια, μεσοπρόθεσμα και άλλα νομοσχέδια, βρίσκονται αυτοί τη στιγμή έρμαια των πολιτικών τους επιλογών.
Περικοπές σε συντάξεις και αύξηση στα όρια ηλικίας, αύξηση του «μικρού» συντελεστή του ΦΠΑ τουλάχιστον κατά δύο μονάδες αλλά και αλλαγές στην ρύθμιση των 100 δόσεων είναι μερικά από τα δεκάδες αιτήματα που θέτει η τρόικα για να επιστρέψει στην Αθήνα.
Οι δύο πλευρές τονίζουν ότι βρίσκονται κοντά σε συμφωνία αλλά κανείς δεν αποκαλύπτει μέχρι στιγμής τι ακριβώς θα περιλαμβάνει. Η ελληνική κυβέρνηση πάντως αρχίζει να κάνει διακεκομμένες τις «κόκκινες γραμμές» και να υποχωρεί σε μια σειρά ζητημάτων.
Από την πλευρά των δανειστών πάντως ξεκαθαρίζεται ότι "check in" δεν έχει γίνει στα εισιτήρια για Αθήνα και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Ρίχνουν εξάλλου το... μπαλάκι στην Ελλάδα, λέγοντας «από εσάς εξαρτάται».
Στο Μαξίμου τονίζουν με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρόκειται να δεχθούν παράταση του μνημονίου για περισσότερο από ένα μήνα και αυτό για τεχνικούς λόγους. Παράλληλα τονίζουν ότι το μοναδικό «αγκάθι» είναι το δημοσιονομικό κενό ενώ δεν κρύβουν και την έντονη αντίθεση τους στα υφεσιακά μέτρα που ζητά η τρόικα την στιγμή που η χώρα μπαίνει σε ρυθμούς ανάπτυξης.
Ο πρωθυπουργός και σήμερα αναμένεται να έχει συσκέψεις στο Μαξίμου με τους στενούς του συνεργάτες και το οικονομικό επιτελείο, ενώ συνεχίζει τις τηλεφωνικές του επικοινωνίες με ευρωπαίους αξιωματούχους.
Το κλίμα στην κυβέρνηση είναι βαρύ και όλοι γνωρίζουν πως αν η κυβέρνηση αναγκαστεί να οπισθοχωρήσει και να λάβει νέα μέτρα, θα πέσει μέσα σε λίγα 24ωρα.
Και οι δανειστές που δεν... καταλαβαίνουν τίποτα, απαιτούν νέο... αίμα. Κάλυψη του δημοσιονομικού κενού των 2.5 δισ. ευρώ που εκείνοι προβλέπουν με αλλαγή στο μισθολόγιο του δημοσίου τομέα, μειώσεις συντάξεων και γενική νέα μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου.
Όλα εις βάρος των πολιτών. Όλα υπέρ των δανειστών...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.