Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΤΕΜΠΕΛΑΣ!



Τα τυροπιτάκια τρώγονται όλες τις ώρες της ημέρας. Συνήθως τα αγοράζουμε από το φούρνο της γειτονιάς μας και τα «καθαρίζουμε» μέσα σε λίγα λεπτά! Εμείς σας προτείνουμε να τα φτιάξετε στο σπίτι εύκολα και γρήγορα.

ΥΛΙΚΑ:
• 1 μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου (250γρ)
• 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
• 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (500γρ)
Γέμιση:
• 400 γρ φέτα
• 1 κούπα τυρί ρεγκάτο
• 2 κ.σ. γιαούρτι
• δυόσμο θρυμματισμένο
• πιπέρι
• 2 αυγά (το ένα της γέμισης και το άλλο για το άλλειμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Ετοιμάζω τη ζύμη, ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί μέχρι να μου γίνει ένα μαλακό ζυμαράκι.
2. Το ανοίγω και το κόβω κουπ ατ με τη βοήθεια ενός ποτηριού με μεγάλο στόμιο (ποτήρι για ουίσκι).
3. Βάζω σε μία άκρη τα στρογγυλά ζυμαράκια (δίσκους).
4. Φτιάχνω τη γέμιση ανακατεύοντας τα υλικά όλα μαζί ώσπου να ομογενοποιηθούν ρίχνοντας το ένα αυγό.
5. Παίρνω ένα ένα στρογγυλό ζυμαράκι (δίσκο), το ανοίγω λίγο ακόμα (ίσως να χρειαστεί πάντα να έχω αλευρωμένο τον πάγκο μου για να μην κολλάνε κάτω) και βάζω μία κουταλιά γέμιση, το κλείνω και κόβω ή με το ποτήρι και μετά πατάω τις άκρες με πιρούνι με το ειδικό εργαλείο (ρολάκι κοφτης ζύμης).
6. Τα αραδιάζω πάνω στη λαδόκολλα που έχω βάλει στο ταψί
7. Με ένα πινελάκι τα αλείφω με το αυγό.
8. Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 180οC μέχρι να ροδίσουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.