Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Ξεσπάει ο πόλεμος των burger: Η BurgerKing έρχεται στην Ελλάδα


Ο πόλεμος κηρύχτηκε και επίσημα. Μετά την MacDonalds η οποία ήρθε προ ετών στην Ελλάδα για να χτυπήσει τα Goody’sστην έδρα τους, ένας ακόμη πολυεθνικός κολοσσός εμφανίζεται έτοιμος να αναμετρηθεί με την ελληνική εταιρεία γρήγορου φαγητού που κρατάει για τα καλά τα πρωτεία στην αγορά.

Η είσοδος της BurgerKing στην Ελλάδα ανακοινώθηκε χθες με κάθε επισημότητα στις αμερικανικές χρηματιστηριακές αρχές. Hεισηγμένη με τα περισσότερα από 14.000 εστιατόρια ανά τον κόσμο BurgerKingWorldwideSEESAεισέρχεται σε ένα jointventureτο οποίο αποσκοπεί να επεκτείνει την παρουσία της πολυεθνικής σε Ιταλία, Πολωνία, Ρουμανία και –φυσικά- Ελλάδα. Από τις χώρες που προαναφέρθηκαν, η μοναδική στην οποία η BurgerKinγ δεν είναι ήδη παρούσα είναι η Ελλάδα. Ωστόσο, τόσο για την Ελλάδα όσο και για τις υπόλοιπες τρεις αγορές, έγινε γνωστό ότι υπάρχει επενδυτικό σχέδιο ταχύτατης ανάπτυξης με την υλοποίηση του οποίου θα δημιουργηθούν περισσότερες από 10.000 θέσεις εργασίας μέσα στα πρώτα πέντε έως επτά χρόνια.
Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα επεκτείνουμε την παρουσία της BurgerKing σε Ιταλία Πολωνία και Ρουμανία αλλά και που θα επεκταθούμε σε μια καινούργια αγορά όπως είναι αυτή της Ελλάδας» δήλωσε ο JoceCilπρόεδρος της BGστην Ευρώπη.
Το ερώτημα που γεννάται πλέον είναι αν η BurgerKingθα καταφέρει να κάνει στην Ελλάδα αυτό που δεν έκανε η macDonalds. Hεταιρεία εξυπηρετεί περισσότερα από 11 εκατομμύρια επισκέπτες σε ημερήσια βάση σε περισσότερες από 100 χώρες ανά τον κόσμο. Παρ’ όλα  αυτά, θεωρείται το Νο2 στον κόσμο πίσω από την MacDonalds. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.