Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΟΥ ΜΠΟΥΛΟΥΓΟΥΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΙΟN ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ



Tο Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014 πανηγυρίζει το γραφικό εξωκλήσι
 του Αγ. Νικολάου χτισμένο στον αγέρωχο βράχο της αρχαίας φρυκτωρίας του Ηραίου Περαχώρας.

Μετά τη Θεία Λειτουργία θα ακολουθήσει το πατροπαράδοτο έθιμο του ‘’Μπουλουγουριού’’.

Το πανηγύρι θα πλαισιωθεί με παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Περαχώρας.



Σας περιμένουμε και φέτος για να αναβιώσουμε μαζί το έθιμο των προγόνων μας!

Πρόκειται, όπως όλοι γνωρίζετε για ένα ιδιαίτερο πανηγύρι μια και πραγματοποιείται το πατροπαράδοτο έθιμο "Mπουλουγούρι", που έχει ρίζες από τις κοινές τράπεζες στα πρώτα χριστιανικά χρόνια.

Το Μπουλουγούρι είναι κομμένο στάρι και παρασκευάζεται σε καζάνι με μια απλή συνταγή που έχει περάσει από γενιά σε γενιά. Με το τέλος της Θείας Λειτουργίας είναι έτοιμο και θα προσφερθεί στους προσκυνητές μαζί με κεράσματα και άφθονο κρασί.

Φέτος, η οργάνωση του εθίμου έχει αγκαλιαστεί από όλους τους Φορείς και κατοίκους της περιοχής της Περαχώρας και Λίμνης Βουλιαγμένης που με αγάπη για την παράδοση του τόπου μας προσφέρουμε τα μέγιστα για την αναβίωσή του.
Επίσης, για δεύτερη χρονιά φέτος θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Περαχώρας, ενώ η σκυτάλη θα δοθεί σε όλους τους παραβρισκομένους.





Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.