Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Οι πολιτικοί νάνοι και το «Στοιχειωμένο» Μέγαρο – Ούτε σαπούνια δεν άφησαν…



Η επιλογή του ”απελθόντα” Σαμαρά έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στο χώρο της κεντροδεξιάς, καθώς οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί είχαν τηρήσει την εθιμοτυπική διαδικασία


Εκτός από την απουσία Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, προβληματισμό προκάλεσε και η επιλογή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να μην μεταβεί ούτε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, για να υποβάλλει τα σέβη του. όπως το συνηθίζουν οι απερχόμενοι πρωθυπουργοί.

Σημειώνουμε πως το ίδιο είχε κάνει και ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Λουκάς Παπαδήμος και ο Κώστας Καραμανλής. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα, ότι παρότι υπήρξε επικοινωνία από την Προεδρία της Δημοκρατίας με συνεργάτη του κ. Σαμαρά για να ερωτηθεί αν θα πάει όπως είθισται, ο πρώην πρωθυπουργός δεν απάντησε ποτέ…

Ο κ.Αντώναρος, ο οποίος ως εκπρόσωπος των κυβερνήσεων Καραμανλή, γνωρίζει φυσικά πολύ καλά ότι ο Κώστας Καραμανλής το 2009 παρέδωσε ως είθισται στον τότε νικητή των εκλογών Γιώργο Παπανδρέου και μάλιστα είχαν συνάντηση διάρκειας 40 λεπτών, άφησε αιχμές όχι μόνο για σεβασμό στις αρχές του πολιτικού πολιτισμού και “μεγαλοσύνη στην ήττα που κάνει κάποιον σπουδαίο ηγέτη” , αλλά και αναδημοσίευσε tweet έτερου χρήστη του μέσου κοινωνικής δικτύωσης , ο οποίος σχολίαζε πως όταν λες ότι η χώρα έχει δεσμεύσεις και συνέχεια πρέπει να είσαι στο γραφείο σου για να παραδώσεις στον επόμενο.




Ο Κώστας Καραμανλής το 2009 παρέδωσε  στον τότε νικητή των εκλογών Γιώργο Παπανδρέου

Τι έγραψε ο Ευάγγελος Αντώναρος μέσω twitter:

 Evangelos Antonaros @EvangAntonaros

-Στη Νεα Δημοκρατία έχουμε μάθει ν σεβόμαστε τις αρχές του πολιτικου πολιτισμου. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μας γυρίσει πίσω.

-Προβληματική συμπεριφορά που εκθέτει μια ολόκληρη παράταξη. Η μεγαλοσύνη στην ήττα ειναι η σπουδαία διαφορά πού κάνει κάποιον μεγάλο ηγέτη.

H ΠΑΡΑΔΟΣΗ στο  Μέγαρο Μαξίμου

Σαν στοιχειωμένο κάστρο έμοιαζε το Μέγαρο Μαξίμου, με τον Αντώνη Σαμαρά να απουσιάζει όπως και οι συνεργάτες του, λίγο πριν παραδώσει τα «κλειδιά» στον Αλέξη Τσίπρα.

Η διαδικασία παράδοσης-παραλαβής κράτησε μόλις ελάχιστα λεπτά. Στο Μαξίμου βρισκόταν μόνο ο διευθυντής του γραφείου Κώστας Μπούρας, ο οποίος εκτελούσε χρέη «κλειδοκράτορα».

Ο Μπούρας οδήγησε τα στελέχη της νέας κυβέρνησης στο χρηματοκιβώτιο του Μεγάρου, το οποίο ήταν άδειο και ανοιχτό. «Βλέπετε ότι είναι άδειο» τους είπε και τους έδωσε τα κλειδιά, ενώ στη συνέχεια αποχώρησε.

Στο Μέγαρο έμειναν 2-3 υπάλληλοι οι οποίοι έδειξαν στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα γραφεία και τα άδεια δωμάτια.

Έκπληκτοι έμειναν τα στελέχη της νέας κυβέρνησης από τη συμπεριφορά του Μπούρα, ενώ σχολίαζαν πως από την προηγούμενη κυβέρνηση, δεν άφησαν ούτε σαπούνια στο Μαξίμου!

Ανθρωπάκια με ήθος…και πολιτισμό!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.