Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

Σκουρλέτης: 751 ευρώ ο κατώτατος μισθός με παράλληλα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων«Η δέσμευσή μας για 751 ευρώ κατώτατο μισθό θα υλοποιηθεί με τρόπο, ώστε να έχουμε... τις περισσότερες θετικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους και τους λιγότερους κραδασμούς στις επιχειρήσεις που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας "Στο Κόκκινο".
Εξήγησε πως το μέτρο πρέπει να εφαρμοστεί συνδυαστικά και με άλλες πρωτοβουλίες, ώστε να υπάρξουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα: "Το μέτρο πρέπει να γίνει ταυτόγχρονα με μία σειρά άλλα μέτρα που θα διευκολύνουν και θα ανακουφίζουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως ευνοϊκότερες ρυθμίσεις όσων οφείλουν στα ασφαλιστικά ταμεία, τις τράπεζες και το δημόσιο".
Τέλος, αναφορικά με το χρόνο απόδοσης των αποτελεσμάτων αυτών των μέτρων, ο κύριος Σκουρλέτης υπογράμμισε: "Σε πρώτη φάση θα έχουμε αντιφατικά φαινόμενα, δηλαδή, ενώ θα λαμβάνονται μέτρα, την ίδια στιγμή θα βρισκόμαστε ενώπιον των αποτελεσμάτων της προηγούμενης κατάστασης που δεν μπορεί να ανακοπεί από τη μία μέρα στην άλλη. Σημασία έχει ο μέσος όρος να είναι θετικός, να αρχίσει να φυσάει ένας άλλος άνεμος στην αγορά. Αυτό πρέπει να συνοδευτεί με τις θεσμικές αλλαγές, όπως η αποκατάσταση του πλαισίου που διέπει τις ΣΣΕ, με άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες που επαναφέρουν προστατευτικές ρυθμίσεις στο θέμα των ομαδικών απολύσεων".Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.