Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

«Ναι» στα 7 εκατ. ευρώ για τη Λεωφόρο


Άναψε το «πράσινο φως» το Ελεγκτικό Συνέδριο

«Ναι» στην αναβάθμιση του γηπέδου του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ελεγκτικό Συνέδριο. 

Σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών η μείζονα επταμελής σύνθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε ότι πρέπει να προχωρήσει η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης των 7 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση της έδρας του Παναθηναϊκού, σύμβαση για την οποία είχε ανάψει το πράσινο φως ο τέως περιφερειάρχη Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Οι δικαστές έκριναν ότι η επίμαχη χρηματοδότηση της περιφέρειας Αττικής με σκοπό την αναβάθμιση του γηπέδου «Απόστολος Νικολαϊδης» άπτεται του ευρύτερου δημόσιου συμφέροντος που προκύπτει εμμέσως από την διεθνή προβολή και διαφήμιση της χώρας μας. Μάλιστα, υπογράμμισαν ότι η νομιμότητα της χρηματοδότησης της περιφέρειας Αττικής δεν προσκρούει στην γενική αρχή της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης, εξειδικευόμενη στην αρχή της οικονομικότητας καθώς δεν συναρτάτε, σύμφωνα με την νομοθεσία, από το χρονικό ορίζοντα λειτουργίας των εγκαταστάσεων .

Οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σχεδόν ομόφωνα, έκριναν ότι οι εργασίες επί του συνόλου των αθλητικών εγκαταστάσεων του Παναθηναϊκού, καθιστούν το γήπεδο πιο ασφαλές τόσο για τους αθλητές, όσο και για τους φιλάθλους που το επισκέπτονται.

Επιπλέον, όπως λένε οι εργασίες αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του γηπέδου ανταποκρίνονται στις πρόσθετες προδιαγραφές που απαιτούνται από τους Ελληνικούς κανονισμούς για την διεξαγωγή του εθνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, αλλά και σε εκείνες τους κανονισμούς που ορίζονται από την αρμόδια ποδοσφαιρική ομοσπονδία (ΟΥΕΦΑ).

Το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο, αποφάνθηκε ότι με το μεταγενέστερο νομοθετικό πλαίσιο του νόμου 4117/2013, δηλαδή το νόμο 4258/2014, θεσπίστηκε συνολική ρύθμιση για την ανακατασκευή των υπαρχόντων αθλητικών-ποδοσφαιρικών εγκαταστάσεων, στην οποία εμπίπτει και το γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Άρα, όπως αναφέρουν οι προβλεπόμενες επεμβάσεις στο γήπεδο του Παναθηναϊκού είναι σε αρμονία με τις νομοθετικές προβλέψεις του προγενέστερου νομοθετικού πλαισίου, δηλαδή του νόμου 4117/2013.

Οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καταλήγουν ότι «κατά νομική και ουσιαστική παραδοχή της αιτήσεως του Παναθηναϊκού, πρέπει να αναθεωρηθεί η απόφαση του 6ου Τμήματος του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου και να επιτραπεί η υπογραφή της επίμαχης προγραμματικής σύμβασης».

Υπενθυμίζεται ότι οι σύμβουλοι του 6ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου είχαν κρίνει ότι η επίμαχη χορήγηση είναι αντίθετη στο δημόσιο συμφέρον και παραβιάζει την αρχή της οικονομικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.