Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Ψάχνουν παντού τη Βίκυ Σταμάτη - Που στρέφονται οι έρευνες για την απόδραση




Άφαντη παραμένει η Βίκυ Σταμάτη μετά την απόδραση της από το Δρομοκαΐτειο, με τις αρχές να αναζητούν τα ίχνη της.


Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου φαίνεται πως απέδρασε από το μπαλκόνι του κελιού της, μεταξύ του τελευταίου ελέγχου στη 01:30 και λίγο πριν του πρώτου στις 05:00. Η μπαλκονόπορτα, που ήταν κλεισμένη με λουκέτο, βρέθηκε ανοιχτή και το λουκέτο σπασμένο.

Στο κρεβάτι της, μάλιστα,  βρέθηκε γράμμα προς τον σύζυγό της Άκη Τσοχατζόπουλου, στο οποίο ανέφερε πως «η μητέρα πρέπει να είναι με το παιδί της».

Ο ανήλικος γιος της, τον οποίο νωρίτερα προσπαθούσαν να εντοπίσουν οι αστυνομικοί, βρίσκεται μαζί με τον παππού του, μακριά από την δραματική κατάσταση, που εκτυλίσσεται. 

Υπό στενό αστυνομικό κλοιό βρίσκεται και ο τόπος καταγωγής της, το Ζελί Φθιώτιδας, ώστε σε περίπτωση εμφάνισής της να συλληφθεί.

Οι αρχές θεωρούν πως χάρης στην οικονομική της επιφάνεια, η Βίκυ Σταμάτη ήταν σε θέση να βρει τα κατάλληλα άτομα για να την βοηθήσουν στην απόδρασή της.

Ελεύθεροι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, που την φρουρούσαν

Οι 4 σωφρονιστικοί υπάλληλοι της εξωτερικής φρουράς, που ήταν υπεύθυνοι για την φύλαξη της, προσήχθησαν από την Ασφάλεια για προανάκριση.

Οι εισαγγελείς έκριναν πως δεν συνέτρεχε λόγος να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου σε βάρος τους, μιας και θα δώσουν κατάθεση τις επόμενες ημέρες.

Εκκληση να επιστρέψει

Μιλώντας στα ΜΜΕ, οι σύνηγοροί Φραγκσίκος Ραγκούσης και Αλέξης Κούγιας κάνουν έκκληση στη Βίκυ Σταμάτη να γυρίσει, φοβούμενοι, παράλληλα, για την ζωή της. Μάλιστα, ο Φραγκίσκος Ραγκούσης τόνισε πως δεν περίμενε να υπάρξει αυτή η εξέλιξη, παρά την απογοήτευση της πελάτισσάς του από τις συνεχείς απορρίψης των αιτημάτων αποφυλάκισης.

Στο ίδιο μήκος κλίματος κινούταν και οι δηλώσεις του συζύγου της και πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος ζητούσε από τη Βίκυ Σταμάτη να επιστρέψει στο Δρομοκαίτειο, διότι μόνο έτσι θα μπορεί να είναι κοντά στο παιδί της.

Την Τετάρτη απορρίφθηκε για ακόμη μια φορά αίτημα της Βίκυς Σταμάτη. Στην αίτησή της τόνιζε πως πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα, ισχυριζόμενη πως έχει μείζονα καταθλιπτική διαταραχή, ενώ κοιμάται μόνο δύο ώρες την ημέρα.

Εκ νέου, η φυγάς υπενθυμίζει στο δικαστήριο πως το ανήλικο παιδί της μεγαλώνει χωρίς κανέναν από τους δύο του γονείς.

«Δεν αποδεικνύεται ότι θα τελέσω νέες αξιόποινες πράξεις αφού και για αυτές για τις οποίες κατηγορούμαι δεν τις έχω τελέσει, αλλά τουναντίον θα αγωνιστώ σκληρά για να ξεπεράσει ο γιος μου τα προβλήματα αλλά και για την αποκατάσταση της υγείας μου», υπογράμμισε.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά της, υποστηρίζοντας πως είναι ύποπτη για τέλεση νέων αδικημάτων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.