Τρίτη 14 Απριλίου 2015

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ & Ι. ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ Ι.ΜΟΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ




Την Κυριακή του Πάσχα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας
κ. Διονύσιος τέλεσε τον Εσπερινό της Αγάπης, όπως από της εγκαταστάσεώς του στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου συνηθίζει, στην πανηγυρίζουσα Ι. Μονή Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου συμπαραστατούμενος και από Κληρικούς της Ι. Μητροπόλεώς μας, οι οποίοι ανέγνωσαν το Ι. Ευαγγέλιο σε ξένες γλώσσες.

Την επομένη, Δευτέρα της Διακαινησίμου, προσκεκλημένος του Γέροντος και Καθηγουμένου της Ι. Μονής, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι. Μητροπόλεώς μας, Πανοσ. Αρχιμ. κ. Αγαπίου Δρίτσα, λειτούργησε στην εν λόγω πανηγυρίζουσα Ι. Μονή, συνεπικουρούμενος τού Γέροντος της Ι. Μονής Αγ. Παρασκευής Μαζίου Μεγάρων, Αρχιμ. κ. Χρυσοστόμου Κουλουριώτη, ο οποίος και κήρυξε με θεολογική μεστότητα τον Θείο λόγο, αναλύοντας το μήνυμα της Αναστάσεως και ευχαριστήσας τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας και τον Καθηγούμενο της Ι. Μονής για την φιλοξενία.

Εν συνεχεία, ετελέσθη η Ι. Λιτάνευση της Εικόνος της Αναστάσεως πέριξ του Ι. Ναού, η Ακολουθία του Αγιασμού και η ευλόγηση των άρτων μετά το πέρας των οποίων ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος ευχαρίστησε τον προσκεκλημένο Άγιο Καθηγούμενο για το κήρυγμά του και προσέθεσε με νόημα προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ότι ακούσθηκαν πολλές φωνές εκτός Εκκλησίας αυτές τις ημέρες περί Αναστάσεως. Όλες όμως, αναφέρονται στις μεταφορικές σημασίες της Αναστάσεως ξεχνώντας τεχνηέντως να ομιλήσουν για την Μία και Μοναδική Ανάσταση Του Κυρίου μας. Αλλά εμείς, ως γνήσια τέκνα της Αναστάσεως, θα φροντίσουμε, φωνάζοντας καθημερινά «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ» προς πάσα κατεύθυνση, να υπενθυμίζουμε, σε όσους επιλέγουν να «ξεχνούν» ότι το Πάσχα εορτάζουμε την Ανάσταση του Θεανθρώπου Σωτήρα, ότι μόνο βιώνοντας και ομολογώντας την πραγματική Ανάσταση θα επιτύχουμε και τις μεταφορικές «Αναστάσεις».

Ακολούθησε η Μοναστηριακή Τράπεζα στην διάρκεια της οποίας ο Καθηγούμενος ευχαρίστησε τον Σεβ/το Μητροπολίτη μας για την επιδαψίλευση των Αρχιερατικών ευλογιών του τόσο στην Ι. Μονή όσο και στους ευλαβείς προσκυνητές, τον αδελφό Άγιο Καθηγούμενο π. Χρυσόστομο, τους ιερείς που μη φειδόμενοι κόπων προσήλθαν στην Ι. Πανήγυρι καθώς και όλους τους παρισταμένους πιστούς για την τιμητική παρουσία τους.




Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.