Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Πάσχα- Τρόποι να συγχωρείς ακόμα και όταν είναι δύσκολο



Οι περισσότεροι από εμάς έχουν κάνει λάθη, άλλοι μικρότερα και άλλοι μεγαλύτερα.


Έχουμε κάνει πράγματα επιπόλαια, πληγώνοντας κάποιον άλλον και μπορεί να ταμετανιώσαμε την ίδια στιγμή ή πολύ αργότερα. Αν έχεις βρεθεί ποτέ στη θέση εκείνου που ζητάει συγχώρεση, τότε μπορείς και να καταλάβεις την αξία της. Αν πάλι έχεις βρεθεί στη θέση εκείνου που προδόθηκε, τότε θα ξέρεις πόσο δύσκολο είναι το να συγχωρείς.






1 σχόλιο:

  1. Τα ψυχικά τραύματα που προκαλούν ανάρμοστες συμπεριφορές ,πόσω μάλλον επιβλαβείς ενέργειες με οδυνηρές για το μέλλον μας συνέπειες, είναι δυσίατα.Προσευχή για τον βλάψαντα επί έτη,ψύχραιμη εκτίμηση της δικής μας τυχόν συνενοχής η προκλήσεως,η πάροδος του χρόνου("μη επιδυέτω ο ήλιος επί τω παροργισμώ υμών"),μυστηριακή ζωή αμβλύνουν τις ακρότητες,θεραπεύουν τις πληγές.Ο ορθόδοξος πιστός δεν νοιώθει μόνος στη ζωή.Απολαμβάνει του θείου φωτισμού.Ο εγωϊσμός υψώνει τείχη ανάμεσα στον αιτούντα και τον δώσοντα την συγγνώμη.Άθλημα η ανασύνδεση των σχέσεων!11-4-2015

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.