Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Τουρκική πρόκληση - Ο ιμάμης ανέγνωσε το Κοράνι μέσα στην Αγιά Σοφιά - ΒΙΝΤΕΟ





Τουλάχιστον προκλητική μπορεί να χαρακτηριστεί η κίνηση του Ιμάμη να διαβάσει το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής το Κοράνι μέσα στην Αγιά Σοφιά, 85 χρόνια μετά την μετατροπή της σε τζαμί.

Για πρώτη φορά αναγνώστηκαν αποσπάσματα του Κορανιού στο προαύλιο της Αγίας Σοφίας, στη διάρκεια των εγκαινίων έκθεσης με τίτλο «Η αγάπη του προφήτη» και θέμα τον προφήτη Μωάμεθ.

Με αυτό τον τρόπο η Τουρκία επιχειρεί να αλλοιώσει τον χαρακτήρα της Αγιάς Σοφιάς, μουσείο και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, χρησιμοποιώντας την για πρώτη φορά ως χώρο μουσουλμανικής πίστης.

Στα εγκαίνια ήταν παρόντες πολλοί Τούρκοι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων Μεχμέτ Γκορμέζ.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, την ανάγνωση του Κορανίου έκανε ο Αλί Τελ, ιμάμης του τεμένους Αχμέτ Χαμντί Αξεκί της Άγκυρας.






Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.