Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Πιθανή αλλαγή στάσης των δημάρχων για τα ταμειακά διαθέσιμα


Συνεδριάζει αύριο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ

Αποφάσεις αναφορικά με τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας αναμένεται να πάρουν οι δήμαρχοι της χώρας κατά την αυριανή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ. 

Μετά το αρχικό «πολεμικό» κλίμα οι τόνοι έπεσαν και η ατμόσφαιρα φαίνεται να αλλάζει μετά και τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη. 

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο κ. Πατούλης τόνισε πως δεν είναι επιθυμητές άλλες μονομερείς ενέργειες και πως «η Αυτοδιοίκηση χρειάζεται τον διάλογο και μπορεί να στηρίξει την χώρα, όποτε και όσο χρειαστεί».

«Δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός ότι τα ζητήματα που αφορούν στα ανταποδοτικά τέλη, γρήγορα τις επόμενες δύο ημέρες, θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση να μην δεσμεύονται μαζί με τα υπόλοιπα ποσά. Επίσης πολύ σύντομα θα υπάρξει η διαδικασία της προαιρετικότητας όσον αφορά τα χρήματα που θα δίδονται μέσα από την Τράπεζα της Ελλάδος» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την αυριανή συνεδρίαση ο κ. Πατούλης είπε πως «λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ενέργειες, αλλά και άλλα τα οποία χρειάζονται περαιτέρω διερευνήσεις και διευκρινίσεις μέσα από το γραφειοκρατικό κομμάτι της εφαρμογής αυτού του μέτρου, θα πάρουμε και τις αποφάσεις που χρειάζονται». 

Ερωτηθείς αν έχει μια πρώτη εικόνα και αν μετά τη συνάντηση είναι πιο κοντά στο να επιτρέψουν οι δήμαρχοι να μεταφερθούν αυτά τα χρήματα, ακολουθώντας τα όσα προβλέπει η ΠΝΠ ο κ. Πατούλης είπε: «Κατ' αρχήν θεωρώ ότι ανοίγουμε ένα καλό δίαυλο επικοινωνίας για το καλό της Αυτοδιοίκησης και της χώρας. Από εκεί και πέρα, είναι σίγουρο ότι πρέπει να ακουστούν όλες οι απόψεις του αυτοδιοικητικού συμβουλίου και εμείς θεωρούμε ότι η  συνάντηση έχει θετικό πρόσημο και ότι η πορεία μας θα είναι εκείνη που πρέπει να είναι για το καλό της χώρας και της Αυτοδιοίκησης».

Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 12:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.