Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Ο Α.Ο ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ" ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε




Η Ακαδημία ανάμεσα στις επιλεγμένες ερασιτεχνικές ακαδημίες ποδοσφαίρου σε όλη την Ελλάδα




Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκαν οι προσπάθειες του Συλλόγου  για την ένταξη της Ακαδημίας στο νέο, πρωτοποριακό πρόγραμμα "ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ" της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Μέσα από μια ιδαίτερα διαφανή και αξιόπιστη διαδικασία αξιολόγησης από την ΟΠΑΠ Α.Ε. και τους συνεργάτες της επιλέχτηκαν 125 ερασιτεχνικές Ακαδημίες ποδοσφαίρου σε όλη την Ελλάδα που διατηρούν ενεργή ακαδημία με παιδιά ηλικίας 7-10 ετών.

Στο πρώτο στάδιο (τέλη του περασμένου Δεκέμβρη) οι ενδιαφερόμενες ομάδες κατέθεσαν τους σχετικούς φακέλους και στη συνέχεια στο δεύτερο στάδιο (Ιανουάριος - Φεβρουάριος) υπήρξαν επιτόπιοι έλεγχοι από τους αρμόδιους συνεργάτες της ΟΠΑΠ Α.Ε  των τμημάτων υποδομής, του υλικού, της γραμματειακής οργάνωσης  της Ακαδημίας καθώς και των προπονητικών εγκαταστάσεων.

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. για το σκοπό και τους στόχους του Προγράμματος:

Σκοπός της ΟΠΑΠ είναι να φέρει ακόμη περισσότερα παιδιά κοντά στον αθλητισμό και να θέσει νέα δεδομένα στην αθλητική εκπαίδευση, προκειμένου να συμβάλει στη δημιουργία γερών θεμελίων για το μέλλον του αθλητισμού στη χώρα μας. Το πρόγραμμα  στοχεύει στην ανάδειξη του εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού ρόλου του αθλητισμού και ειδικότερα του ποδοσφαίρου, εστιάζοντας στις αξίες που συνθέτουν το αθλητικό ιδεώδες και ειδικότερα το ευ αγωνίζεσθαι, την ευγενή άμιλλα, το σεβασμό, το ήθος και την ομαδικότητα.                    

Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου ΟΠΑΠ και βασίζεται στις κατευθυντήριες γραμμές της UEFA και στις αρχές του Grassroots, του καλύτερου νεανικού αθλητικού μοντέλου παγκοσμίως.

Οι ακαδημίες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, για πρώτη φορά, θα επωφεληθούν από ένα  ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει:

·  Επιστημονική υποστήριξη από ειδικευμένους παιδιάτρους, παιδοψυχολόγους και διατροφολόγους

· Προπονητικές κατευθύνσεις για τις συγκεκριμένες ηλικίες με βάση τα διεθνή πρότυπα της UEFA  και της FIFA

· Ασφαλιστική κάλυψη καθ' όλη τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων, αλλά και για μία ώρα πριν και μία ώρα μετά

·Συμμετοχή σε ποδοσφαιρικά τουρνουά με εκπαιδευτικό, αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα

· Υψηλής ποιότητας προπονητικό υλικό



Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι έως 30/6/2016 και αποτελεί καρπό μιας συνεργασίας της Ε.Π.Ο με την ΟΠΑΠ Α.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.