Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Νεκροί ορειβάτες σε φαράγγι του Λασιθίου


Τη ζωή τους στο φαράγγι των Περβολακίων, στο Λασίθι, έχασαν δύο Αυστριακοί ορειβάτες, πέφτοντας σε χαράδρα βάθους 10 μέτρων
Τραγική κατάληξη είχε το μεσημέρι της Παρασκευής (08/05) η εκδρομή μιας ομάδας τουριστών από την Αυστρία στο φαράγγι των Περβολακίων, στο Λασίθι.
Οι επτά ορειβάτες ξεκίνησαν να διασχίσουν το φαράγγι με προορισμό την μονή Καψά. Στη διαδρομή όμως και κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, δύο εξ αυτών, ηλικίας 65 και 60 ετών αμφότεροι άνδρες, έχασαν την ισορροπία τους και έπεσαν σε χαράδρα βάθους 10 μέτρων.
Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας ενημέρωσαν αμέσως τις αρχές, με την πυροσβεστική να φτάνει στο σημείο με 11 πυροσβέστες και δύο οχήματα ενώ έσπευσαν, επίσης, η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών και εθελοντές Σαμαρείτες.
Όταν όμως οι διασώστες κατάφεραν να προσεγγίσουν τους ορειβάτες, διαπίστωσαν ότι και οι δύο είχαν χάσει τη ζωή τους από την πτώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.