Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Φωτογραφίες: Χοροί, τραγούδια, παρελάσεις για τη «νίκη» της Βόρειας Κορέας κατά των ΗΠΑ


Ο δικτάτορας, Κιμ Γιονγκ Ουν, κάλεσε τις νεότερες γενιές να είναι έτοιμες να υπερασπιστούν την χώρα τους, έχοντας ως παράδειγμα τους βετεράνους του πολέμου

Με ομιλίες, παρελάσεις, χορευτικές εκδηλώσεις, με σημαίες και πανό, γιορτάστηκε στις 27 Ιουλίου στη Βόρεια Κορέα η επέτειος από τα 62 χρόνια ανακωχής του Πολέμου της Κορέας. Και παρόλο που ο πόλεμος στην χερσόνησο της Κορέας δεν έληξε με υπογραφή συνθήκης στις 27 Ιουλίου του 1953, αλλά μόνο με ανακωχή, το καθεστώς της Βόρειας Κορέας θεωρεί και γιορτάζει κάθε χρόνο την ημέρα αυτή ως νίκη κατά των ΗΠΑ και του ιμπεριαλισμού.
Ο δικτάτορας της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν, επισκέφθηκε τα μεσάνυχτα της Κυριακής το μαυσωλείο Kumsusan ,«Παλάτι του Ήλιου», στο οποίο βρίσκονται τα ταριχευμένα σώματα, του πατέρα του, Κιμ Γιονγκ Ιλ και του παππού του, ιδρυτή του κράτους της Βόρειας Κορέας, Κιμ Ιλ Σουνγκ. Νωρίτερα σε ομιλία του ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε καλέσει τους νέους της χώρας του να κληρονομήσουν το πνεύμα για υπεράσπιση της χώρας τους έχοντας ως παράδειγμα τους βετεράνους του πολέμου.
Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας ανέφερε: «Πέρασε για πάντα η εποχή που οι ΗΠΑ μας εκβίαζαν με πυρηνικά όπλα, τώρα οι ΗΠΑ δεν είναι πια μια πηγή απειλής και φόβου για εμάς. Εμείς είμαστε η απειλή του φόβου για εκείνους».
Επίσης, σε άλλη συγκέντρωση την Κυριακή, με αφορμή την επέτειο των 62 χρόνων από τον Πόλεμο της Κορέας, ο στρατηγός Πακ Γιονγκ Σικ, που πιστεύεται ότι είναι και ο νέος υπουργός Άμυνας της χώρας, δήλωσε ότι αν οι ΗΠΑ δεν εγκαταλείψουν τις πολιτικές τους εναντίον της Πιονγκγιάνγκ, και προκαλέσουν ένα νέο πόλεμο, η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη να πολεμήσει μέχρι να μη μείνει κανένας για να υπογράψει έγγραφο παράδοσης.
Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Έχουν περάσει πάνω από 60 χρόνια ανακωχής, αλλά η ειρήνη δεν έχει ακόμα αποκατασταθεί. Ο περασμένος πόλεμος της Κορέας σηματοδότησε την αρχή της κατηφόρας για τις ΗΠΑ, αλλά ένας δεύτερος πόλεμος θα καταστρέψει ολοκληρωτικά τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.